Σε συμπέρασμα σχετικά με τα αίτια πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ Φικάρδου – Φαρμακά κατέληξαν οι αρμόδιοι.
Όπως αναφέρει o Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, ομάδα διερευνητών πιστοποιημένοι με εκπαίδευση εξωτερικού ως διερευνητές αγροτοδασικών πυρκαγιών, πυρκαγιών κτιριακών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο και υποστηριζόμενο από τον Επαρχιακό Πάφου και Β/ΕΥΠΣ Λευκωσίας  έχουν προχωρήσει σήμερα νωρίς το πρωί υποστηριζόμενοι από όλα τα Κρατικά αρμόδια τμήματα (ΤΑΕ Αστυνομίας και Η.Μ.Υ) σε θέματα διερευνήσεων αιτιών πυρκαγιάς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα το οποίο προκλήθηκε σε ασφαλιοθήκη μετασχηματιστή της Α.Η.Κ.
Δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο, ανάφλεξη, έκρηξη, ωστικό κύμα και αποκοπή του ξύλινου πασσάλου της Α.Η.Κ σε δύο σημεία. Από την έκρηξη εκτινάχθηκαν πυρακτωμένα μεταλλικά τεμάχια και καλώδια της ασφαλιοθήκης και ανάφλεξαν την ξηρή εύφλεκτη ύλη που υπήρχε στην περίμετρο της ηλεκτρικής υποδομής (πασσάλου, μετασχηματιστή, ασφαλιοθήκης).

Πηγή: Alphanews