Στην εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών που είναι διάσπαρτες έξω από την κοινότητα του Φαρμακά προχωρά η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα, η οποία ακόμα μαίνεται εκτός ελέγχου. Για την κοινότητα Φαρμακά παραμένουν οι κάτοικοι και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για πιθανή εκκένωση στην πορεία. Να σημειωθεί ότι στην επαρχία Λευκωσίας, έκλεισαν δρόμοι.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από Λάρνακα και ΕΜΑΚ. Επίσης ενεργοποιήθηκε το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Από τις φλόγες κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες.

Στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος και ο Επαρχιακός Υπεύθυνος των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για συντονισμό. Οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν όπως προχωρήσουν με εγκατάσταση πρωθημένου κέντρου ελέγχου. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από κρατικές υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα. Επιχειρούν συνολικά 10 εναέρια μέσα με συντονιστικό το ελικόπτερο ΜΑΕΠ. Αναλυτικά (επτά airtractor, ένα ελικόπτερο της Ε.Φ και δύο των Βρετανικών Βάσεων). Οι καπνοί έχουν «σκεπάσει» τον ουρανό όχι μόνο σε Λευκωσία, αλλά και σε άλλες επαρχίες.

Πηγή: www.alphanews.live