Μείωση καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων και φαίνεται ότι θα καταγραφούν νέες μειώσεις, έπειτα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις που είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες.
Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Διευθυντής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργης, αναφέρει ότι τα καύσιμα κάνουν κύκλους, υπάρχουν αυξήσεις, φτάνουν σε κορύφωση και έπειτα καταγράφεται μείωση, την οποία αρχίζουμε να βλέπουμε και εμείς σήμερα.
Όπως εξηγεί, από τον Απρίλιο περίπου οι τιμές άρχισαν να μειώνονται και άρχισε αυτή η μείωση να μετακυλείται και στις τιμές στις αντλίες στην Κύπρο, ενώ στα επόμενα φορτία ενδεχομένως να έχουμε περαιτέρω μειώσεις.
Ο κ. Καραγιώργης πρόσθεσε ότι καταγράφονται αρκετά μεγάλες διαφορές στις τιμές των καυσίμων, όπως καταγράφηκε χθες 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα η τιμή της αμόλυβδης 95 ήταν η φθηνότερη €1,51 και η ακριβότερη €1,62, δηλαδή 11 σεντς διαφορά. Στο πετρέλαιο κίνησης καταγράφονται 13 σεντς διαφορά, με €1,51 το φθηνότερο και €1,64 το ακριβότερο, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι μεγαλύτερη η διαφορά με €0,99 το φθηνότερο και €1,25 το ακριβότερο.
Επισημαίνει ότι σε ένα γέμισμα €50 είναι μεγάλη η απόκλιση, των €5-6. «Η Υπηρεσία παρακολουθεί τις διακυμάνσεις τιμών και όταν αποκλίνουν από το σύστημα που διαθέτει, θα παρέμβει», σημειώνει ο κ. Καραγιώργης.
Σημειώνει ότι είναι τεράστιες οι αποκλίσεις και καλεί τον κόσμο να παρακολουθεί το παρατηρητήριο και τις διαπιστώσεις του.
Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, επιβεβαιώνει την μείωση τιμών και επισημαίνει ότι οι διαφορές στις τιμές των καυσίμων προκύπτουν λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.