Tην τύχη της 2ης θέσης της EuroLeague κρατάει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη επί της Μπάγερν. Μόνο με… στραβοπάτημα των υπολοίπων στο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός.
Η εξάδα μπορεί να είχε κλειδώσει από χθες, όμως οι εκκρεμότητες υπήρχαν. Ωστόσο τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και της Φενέρμπαχτσε τις μείωσαν αρκετά. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στο Μόναχο επί της Μπάγερν και πλέον σφιχταγκαλιάζει τη 2η θέση της EuroLeague. Ακόμα και με ήττα από την Άλμπα, υπάρχουν σενάρια που τον φέρνουν στην τετράδα, αλλά φυσικά οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τη νίκη εδώ που έφτασαν.
Από την άλλη τα πράγματα δεν άλλαξαν για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει να περιμένει ένα στραβοπάτημα από τους μνηστήρες της τετράδας. Ακόμα και η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, που πλέον δεν κυνηγά το πλεονέκτημα, δεν αλλάζει πολλά για τους «ερυθρολεύκους» καθώς θα βρεθούν πάνω από τους Τούρκους μόνο αν τους κερδίσουν στο ΣΕΦ.
Πώς παίρνει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός παίρνει τη 2η θέση αν κερδίσει την Άλμπα στο ΟΑΚΑ ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πλεονέκτημα με ήττα από την Άλμπα αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε και η Μονακό ηττηθεί από την Μπάγερν. Σε αυτήν την περίπτωση και με την Μπαρτσελόνα να κάνει το απόλυτο, έχουμε τριπλή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται από πάνω, τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί και τη Μονακό να μένει 5η. Έτσι έχουν πλεονέκτημα έδρας και οι δύο, με τον Παναθηναϊκό να διασταυρώνεται απέναντι στη Μονακό και τον Ολυμπιακό με τη Φενέρμπαχτσε.
Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πλεονέκτημα στην τετραπλή με Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό ένεκα του goal difference. Αυτό μπορεί να προκύψει με νίκη του Ολυμπιακού και ήττες των Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκού, Μονακό την τελευταία αγωνιστική.
Πώς παίρνει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την Άλμπα και η Μπαρτσελόνα ηττηθεί από τη Βιλερμπάν. Σε αυτήν την περίπτωση, και αν η Μονακό νικήσει την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα τερματίζει 3η, με τον Ολυμπιακό 4ο και τον Παναθηναϊκό 5ο να πηγαίνει στο ΣΕΦ με μειονέκτημα έδρας.
Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την Άλμπα και η Μονακό το ίδιο από την Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει τη Βιλερμπάν την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έρχεται ως 3ος, ο Παναθηναϊκός 4ος και οι Μονεγάσκοι 5οι, πηγαίνουν για σειρά play off στο ΟΑΚΑ.
Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την Άλμπα, με Μπαρτσελόνα να επικρατεί της Βιλερμπάν και τη Μονακό να κερδίζει την Μπάγερν στην τελευταία αγωνιστική. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν 4οι και θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα play off.