Πώς ο Παναθηναϊκός τερματίζει δεύτερος ακόμη και σε ενδεχόμενο 1/2, πώς ο Ολυμπιακός θα χωρέσει στην τετράδα για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Η 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από την απευθείας πρόκριση του Ολυμπιακού στα playoffs, η κατάσταση όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει.

Ο Παναθηναϊκός (21-11) χρειάζεται είτε δύο νίκες στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν και στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, είτε μία νίκη και δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα της Φενέρμπαχτσε: Εντός έδρας ήττα της από την Αναντολού Εφές που καίγεται για το Play-In και εκτός έδρας νίκη της επί του Ολυμπιακού. Με 0/2 οι πράσινοι θα είναι δεδομένα εκτός διότι είτε η Φενέρμπαχτσε θα τους έχει προσπεράσει, είτε ο Ολυμπιακός μιας και οι δύο ομάδες παίζουν μαζί την τελευταία αγωνιστική.

Με 2/2 θα είναι δεδομένα δεύτερος, με 1/2 μπορεί να είναι από δεύτερος έως πέμπτος ανάλογα με τα αποτελέσματα στους αγώνες Μονακό – Μπάγερν, Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές και Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε.

Όσο για τον Ολυμπιακό, χρειάζεται μία ήττα του αιωνίου αντιπάλου του είτε από τη Μπάγερν είτε από την Άλμπα και ταυτόχρονα δική του νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Δεν υπάρχει άλλο σενάριο για τους Πειραιώτες, που έχουν 1-1 (-6) με τη Μονακό, 0-2 με τη Μπαρτσελόνα, αλλά 2-0 με τον Παναθηναϊκό τον οποίο έχουν στοχεύσει.

Αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν τη Φενέρμπαχτσε και οι πράσινοι γκελάρουν σε ένα από τα επόμενα δύο ματς και προκύψει τετραπλή ισοβαθμία με τις ελληνικές ομάδες, τους Καταλανούς (ήττα στη Βιλερμπάν) και τους Μονεγάσκους (ήττα από τη Μπάγερν), η κατάταξη στο ενδεχόμενο του 22-12 θα είναι η εξής: 2. Παναθηναϊκός, 3. Μονακό, 4. Μπαρτσελόνα, 5. Ολυμπιακός.

Η βαθμολογία