Και όλα τελείωσαν στο «Γκούντισον Παρκ» για τη Λίβερπουλ. Η Έβερτον ήταν αποφασισμένη να της κόψει το πρωτάθλημα και έκανε τα πάντα για να την κερδίσει. Σκόραρε δύο φορές, πάλεψε σε κάθε μπάλα, εξάντλησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και την άφησε στο -3 από την Άρσεναλ, δίχως καν φυσικά να έχει αγωνιστεί η Μάντσεστερ Σίτι! Το τελικό 2-0 διαμόρφωσαν οι Μπράνθγουεϊτ και Κάλβερτ Λιούιν, έχασε ξανά ευκαιρία ο Νούνιες, κακό βράδυ για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Όλα δείχνουν πως το όνειρο εντός «κόκκινου» πρωταθλήματος, «έσβησε» στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ!
Γνωρίζαμε εξαρχής πως πρόκειται για ένα ντέρμπι. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είναι η Έβερτον, όπως και να συναντά κανείς τη Λίβερπουλ, τα δεδομένα είναι ίδια.
Το Μερσεϊσάιντ χωρίζεται στα δύο, το «μπλε» και το «κόκκινο» συγκρούονται και αυτή τη φορά, τα «ζαχαρωτά» θριάμβευσαν στο «Γκούντισον Παρκ» και μοιάζουν να αποτελούν την αιτία που ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του τίθενται εκτός διεκδίκησης του τίτλου της Premier League.
Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το 2-0 που ενδέχεται να είναι «καταδικαστικό» για τη Λίβερπουλ; Η Έβερτον προειδοποίησε εξαρχής. Είχε την στιγμή της στο 3ο λεπτό με τον Ντουκουρέ, ενώ επτά λεπτά μετά, και αφότου ο VAR «έσωσε» τον Άλισον με το πέναλτι που έκανε, ο Γκόντφρεϊ δεν άφησε την μπάλα να περάσει τη γραμμή.
Στο 17ο λεπτό η ομάδα του Σον Ντάις ανέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο επικίνδυνη είναι στις στατικές φάσεις. Ο Άλισον όμως, στέρησε από τον Κάλβερτ Λιούιν με απίθανη απόκρουση το 1-0 στο 17’.
Παρόλα αυτά, στο 26’ η Έβερτον τιμώρησε ξανά τη Λίβερπουλ και αυτή την φορά, δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης. Η μπάλα δεν έφευγε από την περιοχή, έφτασε στον Μπράνθγουεϊτ και ο τελευταίος έκανε το 1-0, οδηγώντας σε… έκρηξη το «Γκούντισον Παρκ».
Η Λίβερπουλ έπρεπε να αντιδράσει και κατάφερε να βρει ρυθμό από το 35’ μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ όμως, ήταν ανίκητος. Αυτός σταμάτησε τον Σαλάχ και τον Ρόμπερτσον στο φινάλε του ημιχρόνου, μην επιτρέποντας στον Νούνιες να ισοφαρίσει λίγο νωρίτερα σε τετ-α-τετ.
Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και η Λίβερπουλ μπήκε στην επανάληψη, με στόχο να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Πίεσε, δεν είχε τη μεγάλη στιγμή και στο 58ο λεπτό είδε τον Κάλβερτ Λιούιν να κάνει το 2-0, μετουσιώνοντας σε γκολ την υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του ΜακΝίλ.
Λίγο έλειψε να έχουμε και το 3-0, με τον ΜακΝίλ να σουτάρει στο 64’ και τον Ρόμπερτσον να τον προλαβαίνει, ενώ στο 73΄ έλαβε χώρα και η κορυφαία στιγμή της Λίβερπουλ στο ματς. Μία υπέροχη προσπάθεια του Ντίας κατέληξε στο δοκάρι και κάπου εκεί… όλα τελείωσαν!
Η Έβερτον άντεξε, η Λίβερπουλ δεν είχε άλλες δυνάμεις και με το τελικό 2-0, όλα δείχνουν πως πλέον, η κούρσα του τίτλου είναι για… δύο. Μένει στους 74 το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, στο -3 από την Άρσεναλ με ίδια ματς, και με τη Σίτι να έχει δύο λιγότερα. Μάλλον, τελείωσαν όλα και ο Γιούργκεν Κλοπ αποχαιρετά το «Άνφιλντ» με έναν τίτλο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-2
Το απόλυτο σοκ στο «Ολντ Τράφορντ». Ακόμα κι αν κράτησε ελάχιστα λεπτά, με τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βλέπουν την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει. Και μάλιστα, αυτοί οι πανηγυρισμοί να έχουν προέλθει από μεγάλο λάθος του Αντρέ Ονάνα. Εκρηκτικός συνδυασμός… Οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριαρχούσαν, ο Φόντριγχαμ όσο μπορούσε κρατούσε το μηδέν, ο Κρις Γουάιλντερ ήθελε να βλέπει τους παίκτες του να πιέζουν και να διεκδικούν φάσεις στην επίθεση κι αυτό έγινε στο 34′. Ο Ονάνα έκανε λάθος μεταβίβαση προς αριστερά όντας απρόσεκτος, ο Μπογκλ παρενέβη, έκλεψε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το 1-0. Το θετικό για το σύνολο του Τεν Χακ ήταν η άμεση απάντηση, με τον Γκαρνάτσο στο 42′ να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Μαγκουάιρ με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι να γράφει το 1-1.
Και ποιος είπε ότι αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ήταν ικανή να υποστεί κι άλλο σοκ; Και μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου μέρους; Ο σύλλογος του Σέφιλντ στο 51ο λεπτό ο Όσμπορν από αριστερά βρήκε τον Μπρέρετον Ντίαζ κι εκείνος νίκησε τον Ονάνα για το 2-1 των «λεπίδων» και τη νέα σιγή στο «Ολντ Τράφορντ»! Και πάλι ο Μαγκουάιρ θα εμφανιζόταν σαν ήρωας, απαντώντας σε… κλήση ανάγκης! Κέρδισε πέναλτι σε χαοτική κατάσταση στα καρέ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Μπρούνο σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 2-2 στο 63ο λεπτό… Ο captain των «κόκκινων διαβόλων» θα πρόσφερε την ανακούφιση και όλους τους βαθμούς με απίθανο αριστερό σουτ από μεγάλη απόσταση για το 3-2 στο 81ο λεπτό! Και για να μη μείνει μονάχα με τα γκολ, «σέρβιρε» για τον Χόιλουντ το πρώτο του τέρμα μετά από 8 παιχνίδια για το τελικό 4-2 της αναμέτρησης στο 85ο λεπτό.

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 2-0
Η Πάλας των Έζε, Μίτσελ, Αγιού και Ματετά έβαλε δύσκολα στη Νιούκαστλ. Το σύνολο του Γκλάσνερ πλέον παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, επιβάλλεται ανά διαστήματα αποκτώντας μομέντουμ και φτιάχνει ευκαιρίες για γκολ. Οι «καρακάξες» δεν πέρασαν καθόλου εύκολα στο Selhurst Park, αλλά στο καλό μομέντουμ των «αετών», η ομάδα του Χάου κατάφερε να μην παραβιαστεί η εστία της. Μόλις η Νιούκαστλ κατάφερε ν’ αποκτήσει έλεγχο, τότε το παιχνίδι άρχισε να γίνεται flat.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Πάλας βρήκε το γκολ που δικαιούταν βάσει της προσπάθειας που είχε κάνει στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ματετά έπαιξε το 1-2 με τον Αγιού και πλάσαρε τον Ντουμπράβκα για το 1-0 στο 55′. Η Νιούκαστλ δεν θα γινόταν να μην ενεργοποιηθεί περισσότερο και να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ανέβασε ρυθμό, πήρε μέτρα, έφτασε στην περιοχή, γκρίνιαξε για ένα πέναλτι στον Λόνγκσταφ, ωστόσο, η Πάλας έφτασε στο 2-0 και πανηγύρισε έντονα τη μεγάλη νίκη. Ο Ματετά ήταν ξανά ο σκόρερ, αφού στο 88′ πέρασε την μπάλα κάτω απ’ τα πόδια του Ντουπράβκα για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ματς.

Γουλβς – Μπόρνμουθ 0-1
Λίγο νωρίτερα, η Μπόρνμουθ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Γουλβς στο «Μολινό», αφήνοντας τους «λύκους» δίχως τρίποντο για έκτο σερί παιχνίδι.
Ο Σεμένιο ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 37ο λεπτό, με τη Γουλβς πάντως να καταβάλλει υπερπροσπάθεια στην επανάληψη.
Είδε δύο γκολ να της ακυρώνονται, ο Χουάνγκ και ο Κίλμαν πανηγύρισαν… μάταια και παρότι η Μπόρνμουθ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Κέρκεζ, άντεξε!
Δέκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Μπόρνμουθ επικράτησε στο «Μολινό», με το σύνολο του Ιραόλα να ανεβαίνει στην 10η θέση και να αφήνει εκτός δεκάδας, για πρώτη φορά φέτος, την Μπράιτον!