Με βιτρίνα την Κύπρο, φονικά πολεμικά όπλα εξάγονταν παράνομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να καταλήξουν στα χέρια, δυνάμεων που θεωρούνται επικίνδυνες για τη Δύση και να χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές συγκρούσεις ανά το παγκόσμιο.

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ
Η συνωμοσία περιλάμβανε μεταφόρτωση πυρομαχικών αξίας $1.200.000 από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ψευδείς τελικούς χρήστες στην Κύπρο, πριν τελικώς φθάσουν στο Σουδάν και στο Ιράκ.

Στην κομπίνα με τις διεθνείς προεκτάσεις στην οποία βρέθηκε αναμεμειγμένη η Κύπρος, πρωταγωνιστούν δυο Άραβες λαθρέμποροι αμερικάνικων όπλων, οι οποίοι καταζητούνται από το FBI. Πρόκειται για τον 45χρονο Σαμίρ Ραγιά και τον 63χρονο συνεργάτη του Μοχάμαντ Ντεϊρί.

Οι εγκέφαλοι του δικτύου Black Shield όπως αποκαλείται είχαν παράνομες συναλλαγές με τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Τουρκία, την Ρωσία, την Λευκορωσία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Μάθιου Ολσεν, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ
Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι διαχειρίζονταν ένα διεθνές δίκτυο εμπορίας όπλων και συνωμότησαν για την παράνομη εξαγωγή αντιαεροπορικών πυρομαχικών και άλλων στρατιωτικών όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε Σουδάν και Ιράκ, προωθώντας τη βία και θέτοντας σε κίνδυνο τους συμμάχους μας.

Με έδρα την Πάφο
Οι δυο λαθρέμποροι όπλων εμφανίζονται ως διευθυντές δυο Λευκορωσικών εταιρειών, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου.

Η έδρα των εταιρειών είναι δηλωμένη στην Πάφο και βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση κυπριακής εταιρείας παροχής διοικητικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τις εταιρείες S. Group Airlines και Centuronic, οι οποίες από την περασμένη Τρίτη συμπεριλήφθηκαν στο πακέτο κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.