Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ των τελευταίων ετών. Όταν μετακόμισε από την Τότεναμ στην Μπάγερν, ο Χάρι Κέιν ευελπιστούσε ότι το επόμενο βήμα της καριέρας του θα συνοδευόταν από κάτι που του λείπει τόσο πολύ. Τρόπαια. Φαίνεται, όμως, πως η… κατάρα -ή η γκαντεμιά- καλά κρατεί.

Η Μπάγερν Μονάχου διανύει αδιαμφισβήτητα μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών. Ενώ το ξεκίνημά της ήταν ιδανικό, στην πορεία έδειξε τρομερή αστάθεια και δεν έπειθε με τις εμφανίσεις της.

Όταν η ομάδα του Τόμας Τούχελ ηττήθηκε… πανηγυρικά από τις «ασπιρίνες» στην 21η αγωνιστική (10/02, 3-0) έμεινε στο -5 από την κορυφή με 13 παιχνίδια να απομένουν.

Ίσως εκείνο να ήταν το σημείο καμπής. Οι Βαυαροί, αντί να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους, έριξαν λευκή πετσέτα. Το κενό «γιγαντώθηκε» στους οκτώ βαθμούς, μετά τη νέα ήττα από τη Μπόχουμ (18/02, 2-3), ενώ η… ταφόπλακα ήρθε μετά την εντός έδρα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ δυόμιση εβδομάδες πριν (30/03, 0-2).

Ήταν το ματς που ουσιαστικά την έβγαλε νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, δια στόματος Τούχελ!

Αν κάποιος… σώζεται από τη φετινή πορεία της Μπάγερν, αυτός είναι σίγουρα ο Χάρι Κέιν. Είναι εκεί για τους Βαυαρούς, τους οποίους «κουβαλά» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά αυτό δεν έφτασε. Παρ’ όλα αυτά, ήταν εκεί για να μαζεύει τα… ασυμμάζευτα σε αυτή την «καταστροφική» σεζόν. Από τους λίγους σταθερούς και συνεπείς παίκτες της ομάδας, όμως μόνος του δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό που ήρθε την Κυριακή.

Η εντυπωσιακή Μπάγερ Λεβερκούζεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν. Φεύγοντας από την Τότεναμ το καλοκαίρι, ο Κέιν φιλοδοξούσε να «γευτεί» επιτέλους τον τίτλο του πρωταθλητή. Και ποιος να τον κατηγορήσει, όταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η απόλυτη κυρίαρχος των τελευταίων ετών στη Bundesliga;

Ο Κέιν βίωσε τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας από την Σααρμπρίκεν και τώρα, πέντε μήνες μετά, βλέπει τον «εφιάλτη» της… Τότεναμ να επιστρέφει πιο κοντά από ποτέ, μετά την άτυπη στέψη της Λεβερκούζεν.

Μένει ένα τελευταίο χαρτί. Αυτό του Champions League. Η Μπάγερν φιλοξενεί στην Άρσεναλ στη ρεβάνς του Μονάχου (17/04, 22:00), μετά το ισόπαλο 2-2 στο Έμιρεϊτς. Όλα είναι ανοιχτά, αν και οι Βαυαροί έχουν το πάνω χέρι, χάρη στην ώθηση που αναμένεται να πάρουν από το κοινό τους.

Ακόμη κι έτσι, ο δρόμος για τον τελικό περνάει είτε από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ είτε από το Μάντσεστερ και τη Σίτι. Δεν το λες και εύκολο.

Φεύγοντας από την Τότεναμ το καλοκαίρι, έφτανε ταυτόχρονα κοντά στους πρώτους τίτλους της καριέρας του. Ή μήπως όχι, όπως αποδεικνύεται οκτώ μήνες μετά. Η ταμπέλα του… άτιτλου Κέιν, είναι πιθανό να τον συντροφεύει και με το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.