Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, για την κατάσταση που βρίσκεται το σωματείο…

-Για την κατάσταση στην Ανόρθωση: «Χωρίς να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση, τα πράγματα φαίνεται να είναι δύσκολα. Όμως εμείς οι Ανορθωσιάτες είναι μαθημένοι στα δύσκολα, ο κόσμος δηλώνει παρών και είμαι αισιόδοξος. Το 2019 η κατάσταση ήταν χειρότερη και με τη βοήθεια του κόσμου την ανατρέψαμε, οδηγώντας το καράβι σε ήρεμα νερά και την επόμενη χρονιά διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα, ενώ τη μεθεπόμενη πήραμε το κύπελλο. Πρέπει να δώσουμε τον επιπρόσθετο χρόνο στη διοίκησή μας, να δούμε τι θα φέρουν αυτά τα μέτρα οι εξήγγειλε για να σώσουμε εμείς οι Ανορθωσιάτες αυτό το ιστορικό σωματείο».

-Για το έλλειμμα και τι χρειάζεται: «Θα πρέπει να κάνουμε ένα χαμηλότερο προϋπολογισμό την επόμενη σεζόν για να μην έχουμε το έλλειμμα που είχαμε φέτος. Αυτός είναι ο τρόπος. Αν με το καλό έρθουν επιτυχίες και αυξηθούν τα έσοδα, τότε μπορούμε να αυξήσουμε και τον προϋπολογισμό».

-Για το ενδεχόμενο να αναλάβει επενδυτής: «Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα. Αν κάποιος ενδιαφερθεί να βοηθήσει την Ανόρθωση, τα μέλη και το δ.σ θα το εξετάσουν θετικά. Αν είναι για το καλό της Ανόρθωσης θα εγκριθεί και από τα μέλη της συνέλευσης. Δεν είναι τα πάντα άσπρο και μαύρο. Να ακούσουμε προσεκτικά τι μπορούν να προσφέρουν και τότε θα δούμε».

-Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Η Ανόρθωση πρέπει να έχει επόμενη μέρα, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε επενδυτή. Πρέπει να σώσουμε αυτό το ιστορικό σωματείο, το μοναδικό που φέραμε από την Αμμόχωστο και το μοναδικό στήριγμα για επιστροφή. Είναι μονόδρομος για τους Ανορθωσιάτες».

-Για τις ευθύνες: «Δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου να επιρρίψω ευθύνες σε προηγούμενους συνεργάτες. Δεν θα κατηγορήσω προηγούμενους παράγοντες. Κάναμε φανταστική πορεία μέχρι τον Ιανουάριο, είχαμε ατυχίες, χάσαμε κάποια πέναλτι που μας στοίχισαν κι αν είχαμε άλλα αποτελέσματα ίσως να μην είχαμε κι αυτή την κρίση. Αυτά όμως δεν είναι δικαιολογίες για τις συνθήκες που βρισκόμαστε τώρα. Δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις της διοίκησης. Ένα πράγμα που έμαθα κατά την παρουσία μου στα διοικητικά της Ανόρθωσης είναι πως είναι διαφορετικό να είσαι εντός κι αλλιώς να είσαι έξω και να κρίνεις. Είναι διαφορετικά τα έσοδα όταν είσαι εντός στόχων. Σκεφτείτε αν για παράδειγμα η ομάδα ήταν τώρα μέσα στο κύπελλο. Θα ήταν αλλιώς η κατάσταση, διαφορετική η δυναμική του κόσμου».

-Για το πλάνο της διοίκησης: «Η διοίκηση κάνει επιπρόσθετες κινήσεις. Να την αφήσουμε να δουλέψει και να παρουσιάσει το πλάνο της στην επόμενη συνέλευση. Εκεί θα κριθεί αν θα έχει υλοποιηθεί ή όχι».

-Για τον Γιάννο Οκκά και τους Κύπριους παίκτες: «Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μας. Όλοι κρινόμαστε από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην πορεία του Οκκά στην ομάδα μας. Πιστεύω υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι προπονητές και ποδοσφαιριστές. Να δούμε και τα επόμενα παιχνίδια, τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Να λάβουμε υπόψη ότι έχουμε απουσίες και οικονομικά προβλήματα, δεν είναι όλα ρόδινα, πριν αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε τη νέα σεζόν με τον Γιάννο Οκκά. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Στη σύντομα θητεία μου στην προεδρία είχαμε δώσει ευκαιρίες. Ο Παναγιώτου που είναι στην Ομόνοια βγήκε όταν ήμουνα εγώ στην Ανόρθωση, μου είπε ο Στρέπελ ότι θα παίξει ποδόσφαιρο, όπως και ο Μιχάλης Ιωάννου. Δεν έχουμε τον επενδυτή όπως ο Άρης, η μόνη διέξοδος να πρωταγωνιστήσεις είναι να βρεις τους κατάλληλους Κύπριους και να υπάρχει ένα μείγμα με καλούς ξένους. Πρέπει να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά, αν δεν έρθει επιτυχία τον επόμενο χρόνο όμως να μην τους… πυροβολήσουμε. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία και να κάνουμε υπομονή για να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

-Η πρόβλεψή του για τον πρωταθλητή: «Είχα προβλέψει από την αρχή ότι ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα είναι κοντά. Ανέμενα ότι το ΑΠΟΕΛ θα μας είχε κερδίσει με τόσα προβλήματα που έχουμε. Είναι η πιο έμπειρη ομάδα όμως, μπορεί να κάνει ανατροπές και το είδαμε με την ΑΕΚ. Είναι ανεβασμένη και σκληροτράχηλη η ΑΕΚ, δύσκολα χάνει. Ο Άρης έχει ένα ρόστερ που είναι πιο ψηλά από άλλες ομάδες, θα δούμε».

-Για τις υπόλοιπες ομάδες του σωματείου στα άλλα αθλήματα: «Ονειρεύομαι μια Ανόρθωση που θα αγωνίζεται αξιοπρεπώς σε όλα τα αθλήματα και θα μας κάνει περήφανους. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα αν μία χρονιά δεν πάρουμε τίτλους».