Ξεπέρασε το εμπόδιο της Ματαρό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του φετινού LEN Champions League η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού!

Έχοντας για μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία πέτυχε 7 γκολ, οι «ερυθρόλευκες» επιβλήθηκαν με 16-12 της αντιπάλου τους για το Final-4 που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, παίρνοντας την εκδίκησή τους από την ισπανική ομάδα για τον περσινό αποκλεισμό στα προημιτελικά της διοργάνωσης και κλείνοντας ραντεβού στον τελικό της Κυριακής (21/4, 15:00) με την πανίσχυρη Σαμπαντέλ.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την Ελευθεριάδου να ανοίγει το σκορ και με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικές άμυνες, πριν η Φαν ντε Κρατς ισοφαρίσει για τη Ματαρό. Η Βασιλική Πλευρίτου εκτέλεσε εύστοχα από πλάγια θέση για το 2-1, ενώ η ισπανική ομάδα πήρε το πρώτο της προβάδισμα για το 3-2.

Η Ματαρό συνέχισε να βρίσκει με συνέπεια λύσεις στην επίθεσή της, περνώντας μπροστά με 6-4, πριν ο Ολυμπιακός μειώσει στο 6-5 του πρώτου ημιχρόνου, με την Σιούτη. Η Χυδηριώτη ισοφάρισε σε 6-6 και η Ελευθεριάδου με προσωπικό της ρεσιτάλ σκόραρε τρία συνεχόμενα γκολ, φτάνοντας τα 5 γκολ συνολικά και βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 9-8.

Το σερί των «ερυθρόλευκων» έφτασε μέχρι το 4-0, παίρνοντας προβάδισμα τριών γκολ (11-8) με τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη παρέμεινε κυριάρχος και στην «τελική ευθεία» του ημιτελικού, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 16-12!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουιράλ, Σέβενιτς 1, Κέζτελι 3, Καμπράι, Νόγκουε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Αρτς