Ο Διονύσης Χιώτης άνοιξε την καρδιά του στη 10ωρη αφιερωματική εκπομπή του SPORT24 για την επέτειο των 100 χρόνων της ΑΕΚ και μίλησε για τη δυναμική της «OPAP Arena» και τη νέα σελίδα της Ένωσης.

Παρέλαση θρύλων της ΑΕΚ έγινε από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/04) στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον εορτασμό των 100 χρόνων της ομάδας να τους ενώνει.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Διονύσης Χίωτης. Ο παλαίμαχος γκολπίκερ έγραψε τη δική του ιστορία με τον Δικέφαλο στο στήθος, καθώς αποτέλεσε σπλάχνο των ακαδημιών του συλλόγου, φτάνοντας να φορέσει και τα γάντια της πρώτης ομάδας.

Ο Χιώτης μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για τη δύναμη που έχει δώσει η “OPAP Arena” σε όλον τον οργανισμό, ενώ από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Νίκος Γκούμας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διονύση Χίωτη

Για το ποια είναι τα συναισθήματά του για τη σημερινή μέρα και την επέτειο των 100 χρόνων της ΑΕΚ: «Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά που επιστρέφουμε σπίτι μας και γιορτάζουμε εδώ τα 100 χρόνια. Είκοσι χρόνια που λείπαμε ήταν αρκετά».

Για το εάν έχει συνειδητοποιήσει ότι η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Θέλουμε λίγο χρόνο, αλλά αυτό το εμβληματικό γήπεδο, αυτό το στολίδι μας κάνει να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Για το εάν το 3-3 κόντρα στη Ρεάλ που ήταν βασικός στο «Νίκος Γκούμας» θα έληγε ισοπαλία ή θα το κέρδιζε η ΑΕΚ εάν το έπαιζε στην “OPAP Arena“: «Πιστεύω όχι. Εκείνη τη βραδιά όπως είχε εξελιχθεί το παιχνίδι και με τον παλμό που θα είχε το γήπεδο θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Ρεάλ να γυρίσει το 3-1. Με ότι αυτό σημαίνει».

Για το τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στην ΑΕΚ και την έκανε νταμπλούχα πέρυσι, ενώ και φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα: «Αυτό που πραγματικά έχει γίνει είναι το γεγονός ότι η ομάδα είναι μία οικογένεια. Από τη διοίκηση και τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στο προπονητικό των Σπατών έχουμε γίνει ένα. Αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο με τα αποτελέσματα και με όλο το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας».

Για το εάν θα ήθελε να παίξει στην «OPAP Arena»: «Είναι ένα όνειρο που θέλω να το ζήσω».

Για το ποιο ματς θα ήθελε να ξαναπαίξει και γιατί: «Όλα τα ντέρμπι που αγωνιστήκαμε μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια θα ήθελα να τα ξαναπαίξω εδώ, στην «’OPAP Arena».