Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες στις τάξεις των Λέικερς, οι οποίοι ωστόσο είδαν τους πρωταθλητές, Ντένβερ Νάγκετς, να τους σταματούν στον πρώτο γύρο των playoffs με ρεκόρ 4-1 νίκες.
Κάπως έτσι, η σεζόν των «λιμνανθρώπων» ολοκληρώθηκε άδοξα, με τα αμερικανικά Μέσα να κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο ενόψει της νέας χρονιάς, αρχής γενομένης από τη θέση του προπονητή.
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως άπαντες στον οργανισμό των Λέικερς θέλουν την παραμονή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Λος Άντζελες, με τον «Βασιλιά» να διατηρεί δική του οψιόν για να συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο έναντι 51 εκατ. δολαρίων.
Ωστόσο, οι Λέικερς δεν σκοπεύουν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους, έχοντας στα χέρια τους ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί, όχι μόνο για να παραμείνει, αλλά και για να ανανεώσει και για περισσότερα χρόνια ο ΛεΜπρόν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Athletic», ο σύλλογος του Λ.Α. είναι αποφασισμένος να κάνει το όνειρο του Τζέιμς πραγματικότητα και αν επιλέξει στο φετινό ντραφτ του NBA, τον γιο του, Μπρόνι Τζέιμς!
Σύμφωνα με τα mock draft, ο 19χρονος γκαρντ βρίσκεται προς τα τέλη του δευτέρου γύρου του ντραφτ, ενώ, μερικές προβλέψεις τον δίνουν ακόμα και εκτός. Οι Λέικερς διατηρούν το δικαίωμα του Νο. 57, ενώ θα μπορούσαν υπό συνθήκες να προβούν σε trade ώστε να αποκτήσουν τον Μπρόνι Τζέιμς.
Για την ιστορία, φέτος, ο γιος του ΛεΜπρόν μέτρησε φέτος 4,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 25 αγώνες του NCAA με τη φανέλα των USC Trojans.