Ανακοίνωση από την Ανόρθωση αναφέρει τα ακόλουθα σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στην ομάδα:
«Συγκεκριμένα ΜΜΕ ίδιας ιδιοκτησίας κατ’ επανάληψη δημοσιεύουν πληροφορίες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και μοναδικό κίνητρό τους είναι να πλήξουν την Ανόρθωση και να διχασουν το κοσμο της. Το καινούργιο δημοσίευμα κάνει αναφορά σε άρνηση παραχώρησης από πλευράς Ανόρθωσης του ποδοσφαιριστή Sekou Gassama κατα την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε πως είχαν όντως γίνει διερευνητικές επαφές από ομάδα του Καζακστάν και μια άλλη της Κορέας και αφού η Ανόρθωσις συμφώνησε στην παραχώρηση του ποδοσφαιριστή του δόθηκε άδεια για να συζητήσει με τις ενδιαφερόμενες ομάδες.
Ο ίδιος δεν κατέληξε σε συμφωνία και απέρριψε τις προτάσεις. Κάτι που έγινε και με τον ποδοσφαιριστή μας Helder Ferreira και ομάδα του Ιράν. Επαναλαμβάνουμε η διαστρέβλωση των γεγονότων και παραποίηση της αλήθειας από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ έχει αποκλειστικό σκοπό την καλλιέργεια αρνητικού κλίματος και διχασμού στις τάξεις του κόσμου της Ανόρθωσης. Αγνοούν ακόμη και βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού δημοσιεύονται πληροφορίες χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο της διασταύρωσης των πληροφοριών που δημοσιεύουν».