Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ανέβηκε στο Νο.7 του κόσμου και έχε μπροστά τις αρκετές ευκαιρίες, καθώς πέρυσι δεν είχε πάρει νίκη σε Roland Garros, Wimbledon και US Open. Στο Νο.1 παραμένει η Ίγκα Σβιόντεκ και, μάλιστα, άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Στους άνδρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο.12 (-1), εξαιτίας του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που έκανε άλμα τριών θέσεων και επέστρεψε στο Top 10 για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018! Επέστρεψε, δηλαδή, στην πρώτη δεκάδα και το backhand με το ένα χέρι, που είχε «εξαφανιστεί» μετά την έξοδο του Στέφανου.

Κατά τα άλλα, ιστορία έγραψε ο Γιάνικ Σίνερ, που με τον τίτλο του στο Μαϊάμι έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στο Νο.2 του κόσμου. Μπορεί να αρχίσει να έχει και βλέψεις για το Νο.1, αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει 1.015 βαθμούς και καλείται να υπερασπιστεί σύντομα τον τίτλο στο Roland Garros.

Η Σάκκαρη, θυμίζουμε, αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά του Τσάρλστον (WTA 500), ενώ ο Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το Monte Carlo Masters, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα (8-14/4).