Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιηθεί για την ισραηλινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του Ιράν, όμως δεν είχε εγκρίνει την επιχείρηση ούτε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην εκτέλεσή της, αναφέρουν αξιωματούχοι τους οποίους επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το NBC και το CBS, επικαλούμενα αντιστοίχως πηγές για το ζήτημα αυτό και έναν αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσαν πως το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον για την επιχείρησή του στο Ιράν.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα μέσα στις ερχόμενες ημέρες εναντίον του Ιράν, δήλωσε στο CNN υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

«Όμως δεν εγκρίναμε την απάντηση», δήλωσε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το ισραηλινό πλήγμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως δεν έχει «τίποτα να πει προς το παρόν».

Το Ιράν ενεργοποίησε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς του πάνω από πόλεις, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο Ισφαχάν.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει, αφού το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του ορκισμένου εχθρού του στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Τα περισσότερα απ’ αυτά αναχαιτίσθηκαν.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν έπειτα από επίθεση εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, που αποδίδεται στο Ισραήλ.