Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την καταγγελία μιας 26χρονης για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος του συντρόφου της, ο οποίος είναι Αμερικανός μπασκετμπολίστας και αγωνίζεται στην Basket League.
Αναζητείται από την Αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 30χρονος γνωστός Αμερικανός αθλητής του μπάσκετ και της ομάδας του Περιστερίου, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η ομοεθνής σύντροφός του, επίσης μπασκετμπολίστρια, για ενδοοικογενειακή βία.
Συγκεκριμένα, η 26χρονη το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκε από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα -όπου διαμένει- από αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής, στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Αθηνών, στην Ομόνοια. Εκεί κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία, για πράξεις που έγιναν τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, σε άγνωστη διεύθυνση, στο Περιστέρι.
Η καταγγελία κατά του μπασκετμπολίστα
Ειδικότερα, όπως η ίδια κατήγγειλε, μετά από μεταξύ τους λογομαχία, ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου την έπιασε από τον λαιμό, τη χτύπησε με χαστούκια στο πρόσωπο και τέλος τη δάγκωσε στην πλάτη.
Το θύμα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, δεν γνώριζε τη διεύθυνση κατοικίας του στο Περιστέρι, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, ενώ αρνήθηκε και να μεταφερθεί στην περιοχή του Περιστερίου και να υποδείξει στους Αστυνομικούς το μέρος όπου διαμένει ο δράστης.
Στο θύμα δόθηκαν πληροφορίες και οδηγίες προκειμένου να λάβει, εάν το επιθυμεί, την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Δεν εγκαταστάθηκε «Panic Button» στο κινητό της τηλέφωνο, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε σχετικά με αυτή τη δυνατότητα, όπως και για τη δυνατότητα μεταφοράς της στην ιατροδικαστική υπηρεσία, αλλά και για τη δυνατότητα μεταφοράς και προσωρινής φιλοξενίας της σε ασφαλή χώρο, πλην όμως δεν επιθυμούσε.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον μπασκετμπολίστα στο ΟΑΚΑ, όπου είχε αγώνα. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε καθώς δήλωσε ασθένεια.