Η Ατλέτικο λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Μπιλμπάο στα ημιτελικά του κυπέλλου κέρδισε με 2-1 την αξιόμαχη Μπέτις. Δύο πρόσωπα παρούσιασαν οι γηπεδούχοι στην αναμέτρηση, στην οποία «έκατσαν» και εξαιτίας της κούρασης στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκαν τον Όμπλακ για να πάρουν εν τέλει τη δύσκολη αυτή νίκη.

Στην πρώτη υποψία τελικής στην αναμέτρηση είχαμε και γκολ για την Ατλέτικο. Ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, ο Μέμφις γύρισε την μπάλα παράλληλα για τον Ερμόσο, όμως την βρήκαν τρεις παίκτες της Μπέτις με πιθανότητα τελευταίος να είναι ο Πεσέλα ο οποίος χρεώθηκε με αυτογκόλ το 1-0 των «ροχιμπλάνκος». Στο 13’ ο Λίνο μοίρασε κάθετα για τον Ντεπάι με τον Ολλανδό να προσπαθεί να σκοράρει αλλά ο Σίλβα είπε όχι. Στο 24’ ο Μέμφις πήρε κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Σίλβα. Στο 28’ ο Μοράτα κέρδισε πέναλτι, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα σε πρώτο χρόνο καθώς και σε διπλή και τριπλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στο 43’ ο Μέμφις αφού άντεξε το φάουλ του Ρόκα σούταρε από τα 30 μέτρα αλλά ξανά ο τερματοφύλακας της Μπέτις κράτησε το σκορ της αναμέτρησης. ένα λεπτό μετά ο Ντε Πολ αυτή τη φορά προσπάθησε να σκοράρει, ο Ρούι Σίλβα ο οποίος έπαιζε μόνος του επενέβη όμως στην επαναφορά αυτή τη φορά ο Μοράτα χρίσθηκε σκόρερ για το 2-0 της Ατλέτικο. Στο 51’ ο Γουίλιαν Ζοσέ με κεφαλιά προσπάθησε να ξαναβάλει την Μπέτις στο παιχνίδι αλλά ο θεατής μέχρι εκείνη την ώρα Όμπλακ μπλόκαρε σταθερά. Στο 62’ ο Καρβάλιο με εκπληκτικό σουτ από τα 25 μέτρα μείωσε σε 2-1 για την Μπέτις, η οποία ήταν σαφώς ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 75’ ο Μοράτα πέρασε με τις κόντρες και πάτησε περιοχή από τα δεξιά γύρισε στον Σαούλ ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει το αμυντικό μπλοκ με το σουτ που επιχείρησε και να σκοράρει. Δύο λεπτά μετά ο πολύ δραστήριος Αγιόθε πάτησε περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Όμπλακ στο πλάγιο τετ α τετ. στο κερδισμένο κόρνερ της Μπέτις ο Ροντρίγκεζ σούταρε μέσα στην πολυκοσμία με τον Όμπλακ να προβαίνει σε εκπληκτική επέμβαση με τα δάχτυλα ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι της εστίας του. Στο 90’ ο Ρικέλμε πίσω από το κέντρο προσπάθησε να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ξανά ο Ρικέλμε με όμορφη εσωτερική κίνηση πλάσαρε στην αγκαλιά του Σίλβα.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βίτσελ, Παουλίστα, Ερμόσο, Γιορέντε, Ντε Πολ (62’ Μολίνα), Κόκε (62’ Σαούλ), Μπάριος, Λίνο (81’ Ρικέλμε), Ντεπάι (81’ Ρεϊνίλντο), Μοράτα (86’ Σάβιτς)

Ρεάλ Μπέτις: Σίλβα, Μπεγιερίν (72’ Μιράντα), Πετσέλα, Ριάντ, Σαμπαλί, Τζόνυ (90’ Άμπντε), Ρόκα (46’ Ροντρίγκεζ), Φορνάλς, Ρόδρι (46’ Καρβάλιο), Άβιλα (72’ Άβιλα), Γουίλιαν Ζοσέ