Το μοναδικό από τα τρία ντέρμπι της Κυριακής στο οποίο έχρισε ξεκάθαρο φαβορί ο Λιάσος Λουκά είναι το ΆρηςΑνόρθωση.
Ο Κύπριος προπονητής μίλησε στο balla.com.cy και ανέλυσε την αναμέτρηση που θα γίνει στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Πως περιμένετε το παιχνίδι ΆρηςΑνόρθωση; «Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το παιχνίδι και είναι ο Άρης λόγω διαφοράς ποιότητας. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα δεν πείθει το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό έπεσε στην 3η θέση, ενώ υπάρχουν και σημαντικοί ποδοσφαιριστές εκτός. Παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε πέρσι για να πάρει το πρωτάθλημα όπως ο Στρούσκι και ο Κοκόριν, ακόμα και ο Μποάκι είναι μόνιμα εκτός. Με αυτούς πήρε τον τίτλο στην περσινή σεζόν».

Θα δούμε αλλαγμένη την Ανόρθωση με τον Οκκά στον πάγκο της; «Αυτό που αλλάζει στην Ανόρθωση είναι ότι πλέον η ομάδα παίζει χωρίς πίεση μιας και έμεινε εκτός στόχων στο πρωτάθλημα ενώ είναι και εκτός Κυπέλλου. Αυτό που μένει είναι να δείξουν οι ποδοσφαιριστές ότι δικαιούνται ένα συμβόλαιο τη νέα χρονιά είτε αυτό είναι στην Ανόρθωση είτε σε άλλη ομάδα».

Που θα κριθεί το παιχνίδι; «Το ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες κανείς δεν το αμφισβητεί. Όπως είναι τα δεδομένα θα παίξουν ρόλο η ψυχολογία και τα συναισθήματα. Θα Η Ανόρθωση θα παίξει χωρίς άγχος, ο Άρης θα είναι υπό πίεση καθώς έπεσε τρίτος και θα ξέρει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ όπου θα ευνοηθεί όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του με την προϋπόθεση ότι αυτός θα νικήσει την Ανόρθωση. Όλα αυτά κάνουν επικίνδυνη την Ανόρθωση».