Έριξε… βόμβα ο Μπέπε Μαρότα! Ο κορυφαίος επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος στην Ιταλία και ο μεγάλος υπεύθυνος για την αναγέννηση της Ίντερ, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τους «νερατζούρι» μόλις το συμβόλαιό του εκπνεύσει.

«Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου με την Ίντερ, θα αποχωρήσω για να επικεντρωθώ στους νέους. Ο τομέας της νεολαίας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο οποιουδήποτε συλλόγου. Είμαι ολοένα και περισσότερο πεπεισμένος ότι το να κάνεις τους νέους να πληρώνουν για τον αθλητισμό είναι λάθος. Θα πρέπει να είναι δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται προσβάσιμο και για φτωχότερες οικογένειες και συχνά εκεί βρίσκονται τα κρυμμένα διαμάντια», τόνισε σε συνέντευξή του.

Ο Μπέπε Μαρότα πέρασε επίσης οκτώ χρόνια στην ίδια θέση στη Γιουβέντους μεταξύ 2010 και 2018, ενώ εικάζεται πως δεν θα εργαστεί πλέον σε άλλον σύλλογο μέχρι να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Με τον Μαρότα στο «τιμόνι» η Ίντερ σήκωσε τον πρώτο της τίτλο στη Serie A μετά από 11 χρόνια το 2020/21 και έφτασε επίσης στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά από το 2010 την περασμένη σεζόν. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας αλλά και το Σούπερ Καπ τα τελευταία χρονια.