Ο προπονητής της FREEDOM ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα Λιάσος Λουκα ο οποίος φέτος τέθηκε αντιμέτωπος και με την ΑΕΚ και με το ΑΠΟΕΛ στην φετινή σεζόν όντας προπονητής της ΑΕΖ, αναλύει στο balla.com.cy το σούπερ ντέρμπι της Κυριακής στην ΑΡΕΝΑ.

Το σχόλιο σας για το ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ: «Η ΑΕΚ είναι ανεβασμένη, το ΑΠΟΕΛ είναι πιεσμένο αλλά έχει την εμπειρία να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και για τους δύο».

Υπάρχει φαβορί; «Βλέπω φαβορί την ΑΕΚ λόγω έδρας αλλά το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ».

Που θα κριθεί το ντέρμπι; «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στην μέρα τους μπορούν να κάνουν την διαφορά και στις δύο ομάδες. Σε αυτά προθέτω άλλα δύο στοιχεία, την συγκέντρωση και την τακτική. Περιμένω ότι είναι οι στιγμές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και θα κρίνουν την αναμέτρηση. Μια κίνηση, μια ατομική ενέργεια μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι. Περιμένω κλειστό παιχνίδι με ένταση».

Μιλήσατε για ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κάθε ομάδα. Ποιοι είναι αυτοί; «Παίκτης κλειδιά από πλευράς ΑΕΚ είναι ο Γκουστάβο Λέδες. Κλειδί είναι και οι δύο τερματοφύλακες Πίριτς και Μπέλετς που είναι από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ έχει τον Μαρκίνιος που μπορεί να μην είναι στην κατάσταση που ήταν το προηγούμενο διάστημα αλλά με μια και μόνο κίνηση μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι. Είναι και ο Ντογκαλά αλλά και οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Η μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ θεωρώ ότι είναι η πιο σταθερή του πρωταθλήματος».

Χρίστος Χρίστου