Τελείωσε η 36η αγωνιστική της Championship, δεν βλέπουμε την ώρα να έρθει η επόμενη «στροφή» του πρωταθλήματος. Σπουδαία νίκη για την Κάρντιφ, έχασε έδαφος η Νόριτς εξαιτίας της «Μπόρο», φοβερό ματς στο ΚΠΡ – Γουέστ Μπρομ, τριπλή ισοβαθμία στην «ουρά» της βαθμολογίας.

Θέλουμε και… άλλη Championship: Τριπλή ισοβαθμία στην «ουρά», 3Χ3 η Κάρντιφ των Ελλήνων! (vids)

Ολοκληρώθηκε αισίως η 36η αγωνιστική της Championship, με 11 από τα 12 συνολικά παιχνίδια να έχουν λάβει χώρα, πλην φυσικά αυτό της Σαουθάμπτον, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» κοντά στο «Σεντ Μέρις», το μεσημέρι της Τετάρτης (06/03).

Τι είδαμε λοιπόν; Αρχικά, παρακολουθήσαμε μία πολύ μεγάλη νίκη της Κάρντιφ επί της Χάντερσφιλντ με 1-0, με το σύνολο του Ερόλ Μπουλούτ να παίρνει το τρίποντο, χάρη στο γκολ του Ντιεντχιού, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Βασικός ήταν ξανά ο Δημήτρης Γούτας, μπήκε στο 77ο λεπτό στο παιχνίδι ο Μανώλης Σιώπης και βοήθησε ως προς τη διατήρηση του clean sheet. Τρίτη διαδοχική επικράτηση των Ουαλών, για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να ανέβουν στην 10η θέση της βαθμολογίας!

Από την άλλη πλευρά, το άλλο παιχνίδι στο οποίο υπήρχε ελληνική συμμετοχή, αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη με τη Νόριτς, δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν τα «καναρίνια». Προηγήθηκαν με τον Μπαρνς από το 17ο λεπτό, αλλά η αποβολή του Σαίνθ στο 30’, άλλαξε πλήρως τις ισορροπίες.

Γύρισε το ματς πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Μίντλεσμπρο και εν τέλει επικράτησε με 3-1, έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Σημαντική ήττα πάντως για τους φιλοξενούμενους, που αν κέρδιζαν θα έμπαιναν στην εξάδα, με την ολοκλήρωση αγωνιστικής, για πρώτη φορά εντός του 2024.

Δεν συγκίνησε ιδιαίτερα η ισοπαλία με 1-1 της Γουότφορντ με τη Σουόνσι, με αμφότερες να μην κινδυνεύουν. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με… απίθανο αυτογκόλ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Πόρτεους στο 57’. Τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς ήττα για τους Ουαλούς του Γουίλιαμς, πρώτο «1-1» ως τελικό αποτέλεσμα στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», στην 10η επίσκεψή τους!

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η ισοπαλία στην αναμέτρηση της ΚΠΡ με τη Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν. Τρία γκολ στο πρώτο μέρος, τρομερή ανατροπή με 2-1 για τους φιλοξενούμενους κόντρα στη γηπεδούχο σε 120 δευτερόλεπτα. Στο 17’ έχανε με γκολ του Φιλντ, 10 λεπτά αργότερα, είχε… ήδη διαμορφωθεί το αποτέλεσμα που θα ήθελε.

Αστόχησαν σε πέναλτι στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι με τον Φρέι, αισθάνθηκαν πως αδικούνται από τη διαιτησία για ένα ακόμη που δεν τους δόθηκε, αλλά δεν τα παράτησαν, ισοφαρίζοντας στο 82′. Άμεση συνέπεια; Να ανέβουν στους 39 βαθμούς και να έχουμε τριπλή ισοβαθμία με Στόουκ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Χάντερσφιλντ στους 38.

Συνοπτικά, τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής της Championship:

Γουότφορντ – Σουόνσι 1-1

Κάρντιφ – Χάντερσφιλντ 1-0

Μίντλεσμπρο – Νόριτς 3-1

ΚΠΡ – Γουέστ Μπρομ 2-2