Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο προπονητής του Εθνικού, Μαρίνος Σατσιάς.

-Για την πορεία της ομάδας: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πιστεύω ότι έχει καιρό να δούμε τέτοιου είδους απόδοση και όλη αυτή τη διαδικασία με το σερί της ομάδας. Το δείχνει με τη σοβαρότητα και την πειθαρχία που την διακατέχει. Η προσαρμογή στα αρχικά στάδια στα όσα ήθελα ήταν αρκετά δύσκολη, όμως οι παίκτες προσαρμόστηκαν στον απόλυτο βαθμό. Μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς και στα πρώτα παιχνίδια της παρουσίας μου, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Ήταν και οι ίδιοι διψασμένοι να αποδείξουν ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε και δυο παιδιά που τους εύχομαι να βγουν πρώτοι σκόρερ».

-Για Καμπρέρα και Μάριο Ηλία: «Πέτυχαν 25 γκολ και η ομάδα έχει 46. Είναι μεγάλος αριθμός για μια ομάδα όπως ο Εθνικός. Η ομάδα δεν φοβάται να επιτίθεται και να σκοράρει».

-Για την δική του παρουσία: «Ένας προπονητής χρειάζεται πάντοτε χρόνο. Το να περάσει έναν τρόπο παιχνιδιού δεν είναι μόνο τα σχήματα, πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών και του κόσμου, να έρθουν τα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος και η διοίκηση με έχουν στηρίξει πάρα πολύ. Στην Κύπρο δεν δείχνουμε εύκολα εμπιστοσύνη. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλο το τιμ, τους βοηθούς μου, τους γυμναστές. Με είχαν προβληματίσει πολύ τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια, κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, δοκιμάσαμε κάτι πιο σταθερό που να ταίριαζε στην ομάδα και πιστεύω ότι το βρήκαμε. Προσπαθώ να είμαι τελειομανής. Αν πάρεις το μέγιστο της απόδοσής σου, είναι μεγάλο επίτευγμα».

-Αν θέλει να συνεχίσει και τη νέα σεζόν: «Το συμβόλαιο μου ολοκληρώνεται. Θα το δούμε στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε μια ανοδική πορεία, ξεφύγαμε από την επικίνδυνη ζώνη κι αυτός ήταν ο στόχος μας, όμως δεν τελείωσε κάτι. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Φυσικά θέλω να συνεχίσω. Υπάρχει υγεία στην ομάδα, είναι σημαντικό να υπάρχει μία σταθερότητα».

-Αν ο στόχος είναι η πρώτη θέση στο β’ γκρουπ: «Γιατί όχι, δείξαμε ότι μπορούμε. Αν διατηρήσουμε αυτό το σερί, μπορεί να μας βγάλει στην πρώτη θέση».

-Αν θα παραμείνει στον Εθνικό ο Καμπρέρα: «Αυτά είναι θέματα του προέδρου και του τεχνικού διευθυντή. Είναι μια πολύ πετυχημένη μεταγραφή. Πριν έρθω είχε μόλις δύο γκολ, τώρα έχει δώδεκα. Είναι και καλό παιδί, όχι μόνο καλός παίκτης. Δουλευταράς, πειθαρχημένος, από τους παίκτες που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλη ομάδα, έχει τις ικανότητες. Η πίεση φυσικά της μεγάλης ομάδας μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα, αλλά είναι τόσο αφοσιωμένος, θέλει πραγματικά να πετύχει στη ζωή του».

-Αν θα είναι και του χρόνου στον Εθνικό ο Μάριος Ηλία: «Δεν το ξέρω, έχει συμβόλαιο και τη νέα σεζόν αλλά το όνομά του μπορεί να κυκλοφορήσει πάλι στην αγορά. Είναι πιο πειθαρχημένος, πιο απρόβλεπτος πλέον, έχει σκοράρει απίστευτα γκολ. Του εύχομαι να πάρει μεταγραφή και να πάρει και η ομάδα κάποια έσοδα».

-Η εκτίμησή του για τον φετινό πρωταθλητή: «Με τη νίκη του Άρη επί του ΑΠΟΕΛ έβαλε… φωτιά. Έβαλε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο ΑΠΟΕΛ. Καραδοκεί και η ΑΕΚ. Η προσωπική μου άποψη είναι πως όταν είσαι πρώτος, εξαρτάται τι κάνεις εσύ. Αν κερδίζεις, δεν ασχολείσαι με το τι κάνει ο δεύτερος. Θα κριθεί μέχρι το τέλος».