Αν λέει κάτι, το ΑΠΟΕΛ, δέχτηκε πέρσι την πρώτη ήττα στη δεύτερη φάση από τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ με 2-0 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής.
Το ίδιο έγινε και φέτος. Στην 4η αγωνιστική, σαν γηπεδούχο ηττήθηκε 1-0 από την Ομόνοια.
Αν επίσης λέει κάτι, το ΑΠΟΕΛ, πέρσι στον α΄γύρο της δεύτερης φάσης, πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς και τόσους έχει μέχρι τώρα, εν αναμονή του αγώνα με την ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική.
Και κάτι ακόμα. Πέρσι, το ΑΠΟΕΛ σε τέσσερα ματς, στη δεύτερη φάση πέτυχε τρία γκολ και φέτος μόλις δύο!
Είναι σημάδια 100% αρνητικά που επαναφέρουν μάλιστα την περσινή αποτυχία να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ είχαν αρχίσει σαν φαβορί τη δεύτερη φάση.
Συν επίσης και το εξής. Η ομάδα παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας να νικήσει με εξαίρεση το ματς με την Πάφος FC.
Για το ντέρμπι με την Ομόνοια τώρα και πως ήρθε η οδυνηρή ήττα. Μπορεί να είπε αυτά που είπε ο Σα Πίντο, περί κυριαρχίας της ομάδας του, αλλά η ουσία είναι ότι μέτρησε τη δεύτερη σερί ήττα στην τελική φάση, συνεπεία της ξεκάθαρης αδυναμίας να σκοράρει και αφού ο ίδιος ο Πορτογάλος, δεν δικαιώθηκε από τις επιλογές του.
Ξάφνιασε και με τη χρησιμοποίηση του Σαίντ Μεχρί στην 11άδα και όχι τον Σαρφό, όπως επίσης ξάφνιασε που επέλεξε στο 82’΄να ρίξει στο ντέρμπι τους δύο νεαρούς παίκτες από τη Βραζιλία που δεν είχαν ούτε λεπτό συμμετοχής προηγουμένως!
Είναι θέμα και ευθύνη του κόουτς να βρει τον τρόπο για να ανακάμψει η ομάδα του και να μην ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που είχε πέρσι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς!

Μιχάλης Παπαγεωργίου