Ίσως και να είναι λίγο άδικος ο τίτλος. Ίσως λίγο και ο πρόλογος, αλλά είναι καθ’ υπερβολή για τα 90 λεπτά στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και σε ένα παιχνίδι με ελάχιστη βαθμολογική σημασία. Ο ΟΦΗ προφανώς και ήθελε το αποτέλεσμα περισσότερο – δεν έχει ξεμπερδέψει οριστικά με την υπόθεση παραμονής, τουλάχιστον βαθμολογικά και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα την ίδια ώρα κέρδιζε τον Παναιτωλικό, δεν το έκανε καλύτερο. Μπήκε στο ματς για να βρει γκολ. Πίεσε για να βρει γκολ και για να αποζημιώσει τους οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο, σε αυτό το ιδανικό για βόλτα στο κάστρο Σαββατόβραδο.

Οι ευκαιρίες του για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντικές, σε ένα 45λεπτο στο οποίο ο Ατρόμητος εμφανίστηκε με το 40ο λεπτό. Ο ΟΦΗ βρέθηκε προ του 1-0 με τον Ριέρα στο 4’ και τον Μαρκετζιάνι να διώχνει σε κόρνερ, με τον Τοράλ στο 14’, όταν το εκπληκτικό του σουτ πάλι κατόρθωσε να διώξει ο Ιταλός γκολκίπερ και, κυρίως, στο 32’! Ο Ισέκα από μπαλιά του Τοράλ βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, πλάσαρε ελάχιστα άουτ και το 0-0 παρέμεινε στο Ηράκλειο. Ακολούθησαν ακόμα δύο προσπάθειες του Τοράλ, αμφότερες έφυγαν άουτ και το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους φιλοξενούμενους. Αντεπίθεση στο 40’ καταλήγει σε κεφαλιά δοκάρι και άουτ του Βαλένσια και λίγο αργότερα ένα σουτ του Κούντε φεύγει αρκετά άουτ, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο κοντά στον τίτλο ή αν προτιμάτε ο τίτλος και ο πρόλογος αποτύπωνε περισσότερο τα δεύτερα 45 λεπτά. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καρμπόν με το πρώτο μέρος, αλλά αυτή τη φορά ο Ριέρα αστόχησε με κεφαλιά, ο Ατρόμητος εμφανίστηκε ταχύτερα στο ματς και είχε την εκτέλεση φάουλ του Κούντε στο 52’ και μετά ο ρυθμός έπεσε. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, απέναντι στον ΟΦΗ που δεν είχε δυνάμεις να πιέσει με τον ίδιο τρόπο που πίεζε στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που οδήγησε τον Τραϊανό Δέλλα να ρίξει στο ματς τον Μάρκο Μπάκιτς για να δώσει στην ομάδα του τη δυνατότητα να απειλήσει περισσότερο από μακρινά σουτ ή από στημένες φάσεις.

Το ζητούμενο συνέβη, με τον Μπάκιτς να στρώνει εξαιρετικά για τον Λουίς Φελίπε στο 76’, αλλά τον Βραζιλιάνο να μην καταφέρνει να σκοράρει και στο τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν ξεκάθαρο ότι έμπνευση, διάθεση και δυνάμεις είχαν σωθεί. Εξάλλου, το 1-1 στα Ιωάννινα έκανε και πιο ξεκάθαρο ότι ουδείς από τους δύο και κυρίως ο ΟΦΗ που το είχε περισσότερη… έγνοια θα κινδύνευαν με υποβιβασμό, οπότε γιατί όχι 0-0; Τρίτη φετινή αντάμωση των δύο, τρίτη φετινή ισοπαλία, που δεν μπόρεσε να αλλάξει ούτε η ευκαιρία του Θεοδοσουλάκη, ούτε το σκάψιμο του Βέργου πάνω από τον Χριστογεώργο. Μεγάλη φάση και στις καθυστερήσεις για τον Ατρόμητο, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ και πάλι να κερδίζει τον Βέργο.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Αμπάντα (79’ Θεοδοσουλάκης), Λαμπρόπουλος, Βούρος, Μαρινάκης, Γκαγέγος, Μεγιάδο (62’ Λουίς Φελίπε), Τοράλ (61’ Μπάκιτς), Ριέρα (79’ Θοράρινσον), Μπάκου (66’ Αποστολάκης), Ισεκά.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (89’ Έρλινγκμπαρκ), Γκονθάλεθ, Καμαρά, Βαλένσια (89′ Τζοβάρας), Βρακάς (72’ Ρομπάιγ) , Αντζιέλσκι (61’ Βούρος).