Τεράστια νίκη για την Κάντιθ με 2-0 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία φανερά είχε το μυαλό της στη ρεβάνς με την Ίντερ για τους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Μόλις μία στιγμή στην αναμέτρηση για το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε, στην χειρότερη φετινή εμφάνιση των «ροχιμπλάνκος». Πλέον η Κάντιθ απέχει 2 βαθμούς από την σωτηρία. Είχε να κερδίσει από την 1η Σεπτέμβρη στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πελγκρίνο.

Στο 13ο λεπτό ο Γιορέντε βγήκε όμορφα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα αλλά ο Λίνο για λίγα εκατοστά δεν κατόρθωσε να έρθει σε επαφή μαζί της και να την στείλει προς την εστίας της Κάντιθ και του Λεντέσμα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σομπρίνο μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ναβάρο, σέντραρε με τον Χουάνμι να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας παράλληλα το σκορ για το «καναρίνια». Στο 27 ο Ντε Πολ έδωσε στον Λίνο ο οποίος συνέκλινε και σούταρε πάνω στα χέρια του Λεντέσμα. Το πρώτο ημίχρονο από εκεί και έπειτα δεν είχε καμία άλλη συγκίνηση με την Ατλέτικο να έχει μία υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες.

Στο 50’ ο Κορέα πάτησε περιοχή και σούταρε εντός εστίας αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 63’ έπειτα από λάθος του Παουλίστα ο Χουάνμι βρέθηκε απέναντι στον Όμπλακ και πραγματοποίησε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 66’ ο Λίνο σούταρε μακριά από τα δοκάρια του Λεντέσμα. Στο 72ο λεπτό η Ατλέτικο έχασε την πιο μεγάλη της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ρικέλμε έβγαλε εξαιρετική σέντρα αλλά η κεφαλιά του Γιορέντε από το σημείο του πέναλτι σταμάτησε πάνω στο «τείχος» που λέγεται Λεντέσμα.

 ΚΑΝΤΙΘ: Λεντέσμα, Καρθελέν, Τσούστ, Οϊσού, Ερνάντεθ, Σομπρίνο (87’ Αγέχο), Αλκαράθ, Κουαμέ (68’ Σαμασέκου), Ναβάρο (78’ Πιρές), Χουάνμι (68’ Φερνάντεζ), Γκόμεζ (68’ Ράμος)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμλακ, Γιορέντε, Παουλίστα, Βίτσελ, Ερμόσο, Σαούλ (46’ Μολίνα), Κόκε (78’ Ελ Γεμπαρί), Ντε Πολ (46’ Ρικέλμε), Λίνο (71’ Βερμίρεν), Μοράτα, Ντεπάι (46’ Κορέα)