Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννος Ιωάννου, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και μέσα σε άλλα, αναφέρθηκε στο γήπεδο της Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά:
Για τη συνάντηση με την Ομόνοια: «Η Ομόνοια ζήτησε μία συνάντηση και ανταποκριθήκαμε θετικά. Φιλοξενήσαμε τον κ. Παπασταύρου τον κ. Γρηγόρη κι ένα ακόμα άτομο της διοίκησης. Συζητήσαμε της διαδικασίες για την ανέγερση νέου γηπέδου. Ο ΚΟΑ είναι αρωγός για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων. Η Ομόνοια δεν πήρε κρατικό χώρο για την ανέγερση του γηπέδου ακόμα. Επίσης, δεν ήρθε επίσημη επιστολή για συγκεκριμένο χώρο. Έπειτα πρέπει να πάει από τον ΚΟΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών και έπειτα θα κατατεθεί στο Υπουργικό. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια και περιμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Εμείς θα χαρούμε να βοηθήσουμε την κάθε ομάδα».
Που θα γίνει το γήπεδο; «Μου είπαν στην περιοχή Τσερίου, ενάμιση με δύο χιλιόμετρα από τις Χαλεπιανές».
Για το ποσό που θα δώσει ο ΚΟΑ: «Υπάρχουν κάποιες φόρμουλες. Η Ομόνοια ενδιαφέρεται για ένα γήπεδο 15.000 θέσεων αλλά δεν μπορώ να πω ποσό στα σίγουρα, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή. Είναι πρόωρο. Πάει ανάλογα με τις θέσεις και τις προδιαγραφές. Πρέπει πρώτα να μας καταθέσουν τον φάκελο και μετά θα πούμε λεπτομέρειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται και δημόσιος διαγωνισμός».
Για το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ από το 2004 έχει εξεύρει το χώρο κοντά στο Κοκκινοτριμηθιά. Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο παρά πέντε αλλά οφείλει να μας παρουσιάσει τα τελικά του σχέδια με το κόστος και ούτω καθεξής. Το θέμα του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με την Ομόνοια είναι πολύ πιο προχωρημένο. Έχει πάρει τις άδειες».
Για το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Έχουμε προγραμματισμένη συνάντηση στις 3 Απριλίου και θα συζητήσουμε για το «Στέλιος Κυριακίδης». Θα είναι η πρώτη μας συνάντηση και θα μιλήσουμε για παραχώρηση κρατικής περιουσίας. Ισχύει ότι και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να συνεννοηθούμε και μετά να περάσει από τα αρμόδια Υπουργεία. Εμείς είμαστε θετικοί και θα το συζητήσουμε με τους ιθύνοντες της Πάφος FC».
Το καταλυτικό του σχόλιο: «Αγκαλιάζουμε με αγάπη όλες τις ομάδες από όλες τις επαρχίες».