Το διπλό στη Σταρκ Αρένα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την 30η αγωνιστική της EuroLeague κράτησε τον Παναθηναϊκό όχι απλώς στο παιχνίδι για την τετράδα της κανονικής περιόδου, αλλά ζωντανό ακόμη και για τη δεύτερη θέση.
Οι πράσινοι ξέρουν ότι με 4/4 απέναντι σε Μπαρτσελόνα (εντός), Βίρτους Μπολόνια (εκτός), Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και Άλμπα Βερολίνου (εντός) θα είναι σίγουρα στην τετράδα, ό,τι κι αν γίνει στους υπόλοιπους αγώνες των ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα τερματίσουν τέταρτοι.
Αν, τώρα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των οκτώ πόντων τους Καταλανούς, θα αποκτήσει προβάδισμα και απέναντί τους, την ώρα που θα υπερτερεί και της Μονακό την οποία έχει στο 2-0. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάει για τη δεύτερη θέση και αν την κατακτήσει, θα περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι 7-8 στο Play-In Tournament.
Σε περίπτωση ήττας από Μπαρτσελόνα, Βίρτους, Μπάγερν, Άλμπα ή περισσότερων αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται ήττες των ανταγωνιστών του για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Προς το παρόν, γνωρίζει ότι με 4/4 θα είναι στη χειρότερη τέταρτος και αν κάνει το 4/4 με +9 απέναντι στη Μπαρτσελόνα, θα διεκδικήσει μέχρι και τη δεύτερη θέση.