Ουαί και αλίμονο ο αποκλεισμός από το κύπελλο να μην δημιουργήσει απογοήτευση. Η ΑΕΚ του «δεν πειράζει» έχει μείνει στο παρελθόν. Πειράζει, ενοχλεί και απογοητεύει. Παράλληλα, θα πρέπει να πεισμώσει περισσότερο για τη συνέχεια. Η ομάδα της Λάρνακας δεν ήταν χειρότερη από τον Απόλλωνα. Ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτή που έδειχνε να διεκδικεί περισσότερο την πρόκριση.
Ομολογώ πως με εξέπληξαν οι δηλώσεις του Ραν Μπεν Σιμόν στο τέλος του αγώνα, ωστόσο έχω την εντύπωση πως ήταν ένα από τα γνωστά «mind games» του Ισραηλινού τεχνικού. Δεν στάθηκε σε δικαιολογίες και θέλησε επί της ουσίας να δείξει ότι βάζει ψηλά τον πήχη από πλευράς απόδοσης, στέλνοντας το μήνυμα ενόψει της συνέχειας.
Η ΑΕΚ αποκλείστηκε για τρεις λόγους: Α) δεν διαχειρίστηκε σωστά το γρήγορο προβάδισμά της. Είχε 49% κατοχή μπάλας στο α’ ημίχρονο, αλλά δεν είχε σωστή κυκλοφορία, δίνοντας στημένες φάσεις στον αντίπαλο. Χρειαζόταν καλύτερο passing game, ώστε να προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση κι εκνευρισμό στον αντίπαλο. Β) Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της είχαν παρουσιαστεί. Γ) πλήρωσε την αδράνειά της στα δύο γκολ που δέχθηκε. That’s it!
Έχω την αίσθηση ότι η ΑΕΚ περισσότερο αδίκησε τον ίδιο της τον εαυτό. Απ’ εκεί και πέρα, καλείται να διαχειριστεί σωστά την επόμενη μέρα και κυρίως τα συναισθήματά της, στρέφοντας το βλέμμα αποκλειστικά και μόνο στον Άρη.
Είναι τρομερά σημαντικό ματς για λόγους που δεν χρειάζεται να σπαταλήσει κανείς πολλά λεπτά στο πληκτρολόγιο για να τους καταγράψει. Ο καθένας μπορεί να τους αντιληφθεί. Είναι το ματς που θα της δώσει τα επιπλέον εφόδια που χρειάζεται για τη συνέχεια.
Παρεμπιπτόντως, εξαιρετική η έμπνευση για το βίντεο, όσον αφορά το τι ακολουθεί μετά τη δουλειά την ερχόμενη Δευτέρα. Το πρόγραμμα (θα πρέπει να) γράφει μονάχα «Αρένα». Για όσους τουλάχιστον πιστεύουν ακόμη στο πρωτάθλημα και για όσους είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μαζί της γι’ αυτό!

Ανδρέας Βεντούρης