Επιστολή στα ΜΜΕ έστειλε ο Δρ.Παναγιώτης Κοντίδης για τα τεκταινόμενα γύρο από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Διαβάζω με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα γύρω από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και πραγματικά θλίβομαι.
Υπολείπονται μόλις 135 μέρες , για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.
Ποιος ασχολείται τώρα με προολυμπιακα τουρνουά , με προκρίσεις , με προετοιμασίες .
ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ ,  ΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ,ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ , ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,
δεν μπορείς να την διώξεις .
Λειτουργείτε την Ολυμπιακή επιτροπή ωσάν να είναι η οικογενειακή σας επιχείρηση.
Ένα μέλος του ΕΣ της ΚΟΕ παραιτήθηκε από τις 23 Ιανουαρίου 2024 και σύμφωνα με το καταστατικό έπρεπε να αντικατασταθεί εντός 30 ημερών, ακόμα τίποτα , ούτε και μια συνέδρια του εκτελεστικού για να αποφασίσει επ αυτού .
Οι βραβεύσεις όμως και τα πάρτυ αυτοπροβολής καλα κρατούν ……
Τα λεφτά της χορηγίας, δεν μας λένε που πήγαν. Για διαφήμιση ;;;; Με ποιες αποφάσεις και από ποιους ; Και γιατί  τα ποσά αυτά (έσοδα και έξοδα) δεν συμπεριλήφθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις έτσι ώστε να παρουσιάζεται η αληθινή οικονομική κατάσταση του οργανισμού;
Κύριε Χρυσοστόμου ο Αθλητισμός είναι το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας . Για να είναι έτσι όμως, χρειάζεται σωστή  ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ , όχι μόνο στα αγωνιστικά , αλλά και στα οικονομικά θέματα .
Δεν επιτρέπονται σκιές .
Ο ρόλος των ηγετών του αθλητισμού πρέπει να είναι υποστηρικτικός προς το άθλημα και τους αθλητές και όχι ρόλος αυτοπροβολής .
Οι εκάστοτε παράγοντες πρέπει να είναι πάντοτε πίσω από τους αθλητές , διαμορφώνοντας μιαν ασπίδα , και να μην αφήνουν τα προβλήματα να φτάσουν και να επηρεάσουν τους πρωταγωνιστές .
Όχι μόνο για τις φωτογραφίες και τα χειροκροτήματα!».