Ο προπονητής της Δόξας Γιώργος Πετράκη μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την Εθνική Κύπρου, την Εθνική Ελλάδας και την προσπάθεια της ομάδας του για παραμονή στην α’ κατηγορία.

Για την Εθνική Κύπρου: «Φαίνεται ότι η ομάδα δεν βρήκε την χημεία της, θέλει χρόνο και εύχομαι μέσα από την πορεία να δέσουν περισσότερο σαν σύνολο. Πιστεύω ότι υπάρχει η ποιότητα και ελπίζω η Κύπρος να πάει καλύτερα στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο στις Εθνικές ομάδες. Είναι μικρός ο χρόνος προετοιμασίας και εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους όσο το δυνατόν πιο νωρίς»

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας; «Είναι το ακριβώς αντίθετο με την Κύπρο. Η Ελλάδα με αυτό το γκρουπ των παικτών και με αυτό τον προπονητή βρήκε την χημεία της. Βλέπω ένα γκρουπ παικτών που διψούν για διάκριση, είναι νεανικό σύνολο και μπορούν να κάνουν την Ελλάδα μια ομάδα που διακρίνεται».

Θα προκριθεί η Ελλάδα; «Πιστεύω θα τα καταφέρει και δεν έχει μόνο με το αγωνιστικό αλλά βλέπω δίψα και κίνητρο από τους παίκτες».

Πάντως στην Δόξα βρήκατε την χημεία: «Κάνουμε τον δικό μας αγώνα. Θα σταθώ στο ότι η ομάδα εξελίσσεται, παρουσιάζουμε συγκεκριμένα πράγματα όχι με τη  απόλυτη σταθερότητα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Αρχίσαμε καλά την β΄’ φάση, από τους 15 βαθμούς πήραμε τους 10 και αν συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό το μίνιο πρωτάθλημα πιστεύω ότι μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά».

Στοίχησε εκείνη η εντός έδρας από την Καρμιώτισσα; «Ναι στοίχισε αλλά θα σταθώ στην αντίδραση που έφερε δύο νίκες και μια ισοπαλία. Δεν είναι εύκολο να γίνεται αυτό όταν χάνεις από τον βασικό σου ανταγωνιστή στην έδρα τους, ήταν και μια άδικη ήττα εκείνη».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Οθέλλο: «Θα είναι δύσκολη εβδομάδα με ματς Παρασκευή-Τετάρτη-Σάββατο. Ο Οθέλλος έχει ποιότητα, έδειξε ότι δεν τα παρατάει και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και να μείνουμε στην διαδικασία να κυνηγάμε την Καρμιώτισσα».

Τι θα σημαίνει για την Δόξα και για εσάς αν καταφέρει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία; Θα είναι άθλος ή κάτι παραπάνω; «Αυτή η χρονιά για την Δόξα φάνηκε από την αρχή ότι ήταν δύσκολη. Ήξερα τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε όταν πήρα την απόφαση να έρθω. Υπάρχει ικανοποίηση γι’ αυτό που κάνουμε και αν τα καταφέρουμε που πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε θα είναι μια ηθική επιβράβευση για όλους μας και μεγάλο μάθημα ότι αυτός που πιστεύει στις δυνατότητες του μπορεί να κάνει θαύματα».