Στο balla.com.cy μίλησε ο προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Νεντίμ Τούτιτς και αναλύσαμε την διεκδίκηση της ανόδου μετά και το πέρας της 8ης αγωνιστικής, τα δεδομένα που υπάρχουν στους έξι εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε στην δική του ομάδα αφού όπως είπε όλα εξαρτώνται από τους ίδιους για να πετύχουν τον στόχο τους.

Για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας επί της FREEDOM ΕΝΥ Διγενής και εάν η Λεμεσιανή ομάδα βγήκε εκτός διεκδίκησης ανόδου:
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι αφού ο αντίπαλος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί και 99% έχασαν την διεκδίκηση της ανόδου αλλά έχουν καλή ομάδα και θα το παλέψουν δεν θα το αφήσουν έτσι. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 6’ λεπτό αλλά ευτυχώς ισοφαρίσαμε και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανοικτό παιχνίδι, βάλαμε το τρίτο γκολ και στη συνέχεια παλέψαμε παρά το ότι δεχτήκαμε το τέρμα δεν κινδυνέψαμε. Το σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί και ανοίξαμε την πόρτα για την άνοδο».

Απέχουν από την ομάδα σας μόλις με 3 και 4 βαθμούς Ολυμπιακός και Ομόνοια Αραδίππου, θα κριθεί πιστεύεις μέχρι και την τελευταία αγωνιστική η άνοδος;
«Έμειναν έξι παιχνίδια και πρέπει να είμαστε σοβαροί, εξαρτάται μόνο από εμάς να πάρουμε την άνοδο. Έχουμε την ευκαιρία ακόμα και για την πρώτη θέση. Έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι γιατί δείξαμε στα πλέι οφ ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και μπορούμε. Φυσικά πρώτος στόχος η άνοδος και μετά η πρώτη θέση. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε».

Θα αντιμετωπίσετε τις επόμενες αγωνιστικές και τις 3 ομάδες που διεκδικείτε την άνοδο. Είναι αυτά τα ματς κομβικά για το εάν θα πάρετε την άνοδο;
«Είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια με τις αδιάφορες ομάδες πιστεύω γιατί εάν δεν τα πάρουμε στο τέλος θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως εμείς δεν χωρίζουμε αγώνες αφού δεν μας ενδιαφέρει με ποιον και που παίζουμε. Δείξαμε ακόμα και με την ΕΝΠ όπου χάσαμε ότι ήμασταν εξαιρετικοί, χάσαμε ευκαιρίες και δημιουργήσαμε. Μπορούμε να παίξουμε με όλες τις ομάδες και να είμαστε καλύτεροι εάν αγωνιζόμαστε όπως πρέπει».

Τα δύο από τα τρία είναι στην έδρας σας εκτός από αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα βοηθήσει σε αυτά τα κρίσιμα ντέρμπι η παρουσία του κόσμου σας;
«Ένας από τους μεγάλους λόγους που είμαστε εδώ είναι ο κόσμος γι’ αυτό και κάθε παιχνίδι μας δίνει μεγάλη ώθηση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς σε σχέση με τους αντιπάλους. Ακόμα και στα εκτός έδρας που δεν είναι στην κερκίδα, ο κόσμος μας έρχεται πριν τον αγώνα, μας στηρίζει και μας βοηθούν πολύ για να μπορούμε να τους νιώθουμε δίπλα μας. Με την Πέγεια 2014 που θα τους έχουμε στο πλευρό μας θα είμαστε σίγουρα πιο δυνατοί».

Για την απόδοση του Φάμπιο ο οποίος τα τελευταία τρία ματς έχει σκοράρει τέσσερα γκολ:
«Είναι πολύ σημαντικά τα τέρματα που πέτυχε. Ο παίκτης ήρθε τον Ιανουάριο στην ομάδα, δεν ήταν έτοιμος από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν. Εμείς όμως, τον ετοιμάσαμε και μετά από το ματς με την Ομόνοια Αραδίππου που σκόραρε και ήταν εξαιρετικός, δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Σκοράρει, δίνει ασίστ και βοηθάει πολύ αλλά είναι γεγονός ότι τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του και τον στήριξαν για να μπορεί να αποδόσει».

Σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία:
«Είναι όλες οι ομάδες καλές, ακόμα και η FREEDOM ΕΝΥ Διγενής. Έχουν το πλεονέκτημα βαθμών αλλά δεν σημαίνει τίποτα γιατί έχουμε αγώνες μεταξύ μας και εκεί θα κριθούν όλα. Φέτος αλήθεια ήταν πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες. Αυτό φαίνεται από το ότι πέντε ομάδες διεκδικούν και θα είναι μέχρι το τέλος».

Σόλωνας Κύπρου