Το τρία στα τρία και η συνέχεια της προόδου-ανόδου της Ομόνοιας είναι γεγονός. Παρά το τελικό σκορ (2-1) το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε με σχετική άνεση της Ανόρθωσης στο ντέρμπι του ΓΣΠ για την 2η αγωνιστική. Τα λόγια του Ελλαδίτη κόουτς, φανερώνουν και το κλίμα στην ομάδα της Λευκωσίας. Πλάκες με τον Κούσουλο για το γκολ, «θα πέσουν φάπες στην προπόνηση», «το πιστεύουν και το απολαμβάνουν». Είναι ακριβώς το τι επικρατεί στην Ομόνοια αυτή τη στιγμή.
Ένα κλίμα οικογένειας, χαρά και φυσικά θετική σκέψη και ψυχολογία. Ο 51χρονος τεχνικός άλλαξε τα πάντα από τη μέρα που έφτασε προς το καλύτερο. Με ορθές κινήσεις και χωρίς…αλχημείες κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει μια…μεταμορφωμένη ομάδα.
Η Ομόνοια βρίσκεται στον σωστό δρόμο, μείωσε στο -1 από την τρίτη θέση και στο -2 από τη δεύτερη που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι στο +5 από την Πάφος FC που είναι 5η στη βαθμολογία και φυσικά διεκδικεί και το κύπελλο. Nίκησε δύο ντέρμπι, ενώ πήρε την πρόκρισή της και στα ημιτελικά. Πώς να μην είναι ευχαριστημένοι οι «πράσινοι» σε μια σεζόν που έδειχνε να…χάνεται πριν τις σωστές παρεμβάσεις για αποφάσεις-αλλαγές.
Το δείγμα είναι μικρό αλλά ενθαρρυντικό. Το θέμα είναι να έχει συνέχεια και συνέπεια, να βελτιώνεται κάθε ματς και περισσότερο και το μόνο σίγουρο αν τα κάνει αυτά είναι πως θα μπορεί να…ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς δείχνει να έχει μπει ήδη στη σωστή κατεύθυνση.

Θράσος Δημητρίου