Όπως και το 2023, ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells. Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Ρώσος επικράτησε του Πολ στον 2ο ημιτελικό με 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη βραδιά για τον Μεντβέντεφ, που είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό Πολ και κέρδισε μόνο ένα game στο 1ο σετ.

Και στο 2ο σετ πέρασε δύσκολα ο Ρώσος, παρόλο που προηγήθηκε με 4-0. Ο Πολ έκανε ένα εντυπωσιακό comeback και μείωσε αρχικά σε 4-2, για να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5.

Τα επόμενα λεπτά ο Αμερικανός ήταν πολύ κοντά και απείλησε άμεσα για τη νίκη, αλλά ήταν και άτυχος. Στα μέσα του tie-break, με το σκορ του 3-3, στραβοπάτησε στο court και στραμπούληξε τον αστράγαλό του, κάτι που τον επηρέασε και δεν πήρε άλλον πόντο στο σετ, με τον Μεντβέντεφ να παίρνει το tie-break με 7-3.

Ο Πολ έδεσε τον αστράγαλο και ευτυχώς δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό ώστε να μην μπορεί να συνεχίσει, αλλά δεν ήταν ούτε στο 100% του. Ο Μεντβέντεφ, που είχε και τo momentum, ανέλαβε από νωρίς τα ηνία στο 3ο σετ, προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα με double break στο 5-1, για να κλείσει το σετ στο 8ο game (6-2).

O Μεντβέντεφ θα παίξει για 38η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του (20-17). Σε Masters θα είναι ο 10ος τελικός του (6-3) και ο 2ος για φέτος μετά το Australian Open. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κερδίσει τίτλο από τον Μάιο του 2023 και το τουρνουά της Ρώμης ο Ρώσος, ο οποίος έχει χάσει τους 4 τελευταίους τελικούς που έπαιξε.

Ο τελικός του Indian Wells μεταξύ του Αλκαράθ και του Μεντβέντεφ θα αρχίσει λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής