Ο προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Νεντίμ Τούτιτς μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Τόνισε το γεγονός ότι μέσα από αυτό τον αγώνα θα κριθούν πολλά για την πορεία των δύο ομάδων.

Για το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Είναι φαβορί οι γαλαζοκίτρινοι λόγω του ότι θα έχουν τον κόσμο τους στο πλευρό τους;
«Αυτό το παιχνίδι θα κρίνει πολλά και για τους δύο. Το ΑΠΟΕΛ εάν μπορεί να πάρει τον τίτλο και η Ομόνοια εάν θα πάρει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σίγουρα θα είναι πλεονέκτημα για το ΑΠΟΕΛ ότι θα παίξει μπροστά στον κόσμο του αλλά πιστεύω ότι η Ομόνοια μπορεί να νικήσει».

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα και είναι ουσιαστικά «πληγωμένες». Θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό στην έκβαση του αγώνα;
«Σε αυτά τα ντέρμπι δεν έχει ποτέ σχέση τι έγινε πριν. Είναι το κάτι άλλο. Ούτε εάν έχεις καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο, σε ό,τι κατάσταση και αν βρίσκεσαι. Εξαρτώνται όλα πάντα από την θέληση των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο και την αγωνιστική πειθαρχία που θα δείξουν. Πολλές φορές έτυχε να προέρχονται από αρνητικό αποτέλεσμα και όμως να νικούν στο ντέρμπι και να παίρνουν μεγάλη ψυχολογία».

Δηλαδή με νίκη της η Ομόνοια στο ντέρμπι πάει ολοταχώς για εισιτήριο στην Ευρώπη;
«Όλα μπορεί να αλλάξουν για την 3η θέση εάν νικήσει η Ομόνοια, αν όχι πρέπει να αφοσιωθούν στο κύπελλο. Η Πάφος FC που είναι και αυτή στην διεκδίκηση είναι σε πιο δύσκολη θέση αλλά έχουν καλή ομάδα και μπορούν να παλέψουν για Ευρώπη παρόλο που είναι λίγο πιο πίσω βαθμολογικά».

Σόλωνας Κύπρου