Η φετινή σεζόν ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία της και η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση, αφού στο Champions League συνεχίζει στα προημιτελικά (επέστρεψε μετά από απουσία τεσσάρων ετών) και θα κυνηγήσει την είσοδο στους «4» απέναντι στην Παρί ενώ εντός των συνόρων δίνει μάχη για τον τίτλο ούσα στο -8 από την Ρεάλ με εννέα αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της La Liga.
Με όλες αυτές τις δυνατές υποχρεώσεις να έρχονται για την ομάδα του, ο Τζουάν Λαπόρτα παραχώρησε συνέντευξη στην “Mundo Deportivo”, με τον ισχυρό άνδρα των μπλαουγκράνα να αποκαλύπτει την επιθυμία του να αλλάξει γνώμη ο Τσάβι και να μην αποχωρήσει από τον πάγκο αλλά και να αναφέρεται στην επικείμενη συμφωνία της Ρεάλ με τον Κιλιάν Εμπαπέ.
«Θα ήθελα πραγματικά ο Τσάβι να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Δεν θα του ασκήσω πίεση, όλα εξαρτώνται από εκείνον, γνωρίζει την επιθυμία που έχω να παραμείνει εδώ. Στο φινάλε της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει.
Αυτή τη στιγμή ο Τσάβι επιμένει πως δεν θα αλλάξει γνώμη και πως θα φύγει τον Ιούνιο. Όσον αφορά στον Λουίς Ενρίκε, είναι πολύ καλός προπονητής και μου αρέσει όμως δεν έχουμε μιλήσει ούτε μαζί του ούτε με οποιονδήποτε άλλο προπονητή καθώς σεβόμαστε τον Τσάβι.
Όποιος θέλει να έρθει στην Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν αφού περιμένουμε την τελική απόφαση του Τσάβι»,
τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα, ο οποίος δεν έριξε και τη μπηχτή του για την επικείμενη έλευση του Εμπαπέ στην Ρεάλ.
«Διαβάζω τα νούμερα που αφορούν την Ρεάλ και τον Εμπαπέ, θα αποδιοργανωθούν τα αποδυτήριά τους, αυτό είναι σίγουρο. Δεν θα πάει τσάμπα στην Ρεάλ και αυτό θα είναι πρόβλημα».