Ο Μάικ Τζέιμς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague το βράδυ της 7ης Μαρτίου, ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη στην λίστα. Ο πρώην συμπαίκτης του Αμερικανού γκαρντ στην Αρμάνι Μιλάνο την σεζόν 2018-19 σε δηλώσεις του στην “Mozzartsport” τόνισε πως η παρουσία του Τζέιμς στην ομάδα ήταν σαν ωρολογιακή βόμβα, ωστόσο σημείωσε πως πλέον έχει μεγαλώσει ψυχικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Μαζί του, στο γήπεδο, η συνεργασία ήταν εκπληκτική. Δεν υπήρχαν μεγάλα ονόματα στην Αρμάνι εκείνη την εποχή. Μόνο εγώ και ο Γκαούντλοκ, αλλά είχαμε κερδίσει το Scudetto. Μετά, την επόμενη χρονιά, έφτασε ο Μάικ. Φανταστικός παίκτης, έξυπνος, εξαιρετικός σκόρερ. Αλλά εκτός γηπέδου… Ο σύλλογος τον υποστήριξε πολύ, το οποίο σεβάστηκα γιατί ήταν κυρίαρχος παίκτης. Έπαιζε υπέροχα, αλλά ήταν σαν… ωρολογιακή βόμβα. Μερικές φορές το παραμικρό μπορεί να τον κάνει να τρελαθεί».

Χρόνια αργότερα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς τηλεφώνησε στον Μίτσοφ για συμβουλές πριν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Μονακό: «Θυμάμαι καλά τη συζήτηση. Με πήρε τηλέφωνο όταν ο Μάικ επρόκειτο να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ήθελε να καταλάβει πώς να τον προσεγγίσει, πώς να βρει μια κοινή γλώσσα. Μιλήσαμε για περισσότερο από μια ώρα. Απλώς υπήρξαν κάποιες κακές καταστάσεις στο Μιλάνο και στο τέλος του είχαν δημιουργήσει μια αναταραχή».

Τα πράγματα έχουν αλλάξει με τα χρόνια: «Τον κοιτάζω τώρα. Έχει μεγαλώσει ψυχικά, δεν υπάρχει σύγκριση με το παρελθόν. Τώρα παίζει ως μέλος της ομάδας. Είναι θεαματικός. Έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και τον συγχαίρω για αυτό».