Ο «άρχοντας» των double-double ή αλλιώς… Ντομάντας Σαμπόνις! Ο Λιθουανός σέντερ ήταν κομβικός, για άλλη μια φορά, για τους Κινγκς. Μαζί με τους ΝτιΆρον Φοξ και Κίγκαν Μάρεϊ, αποτέλεσαν τους… τρεις σωματοφύλακες του Σακραμέντο, που έριξαν στο… καναβάτσο τους Σίξερς (26/03, 108-96).

Η βραδιά όμως, ήταν λίγο πιο ξεχωριστή για τον 27χρονο ψηλό. Αρχικά, δεν ήταν απλώς «διπλός», αλλά… τριπλός, αφού γέμισε τη στατιστική του με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Έτσι, σημείωσε το 25ο φετινό του triple-double, αποτελώντας μόλις τον πέμπτο παίκτη στην ιστορία της λίγκας, που «αγγίζει» αυτό το νούμερο, σε μία αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται πια στην ίδια κατηγορία με τους Νίκολα ΓιόκιτςΡάσελ ΓουέστμπρουκΓουίλτ Τσάμπερλεϊν και Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Παράλληλα, ήταν η 54η διαδοχική φορά στο φετινό NBA, που ο Σαμπόνις επιτυγχάνει να φτάσει -τουλάχιστον- σε double-double. Καλά διαβάσατε. 54 συνεχόμενα ματς, που σημειώνει διψήφιους αριθμούς, σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες! Ένα ασύλληπτο σερί, που ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2023 και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Δηλαδή από όταν έγινε η συγχώνευση με την ABA, πίσω στο μακρινό 1976.

Ποιος κατείχε το ρεκόρ μέχρι και τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου; Ο Κέβιν Λοβ! Ο 35χρονος φόργουορντ είχε «τρέξει» ένα σερί 53 ματς, όντας «διπλός», που ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου του 2010 και ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011. Η κορυφή, στην εν λόγω κατηγορία, ήταν δική του για 13 χρόνια, όμως πλέον, ανήκει σε άλλον!

Ο Λοβ δεν θα μπορούσε παρά να… υποκλιθεί στον Σαμπόνις για το τεράστιο επίτευγμά του. Γι’ αυτό και έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια, με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου έγραψε: «Και συνεχίζει…!!! Συγχαρητήρια στον νέο βασιλιά των double-double»!

Αλήθεια, πού πιστεύετε ότι θα διακοπεί αυτό το «μυθικό» σερί του Ντομάντας Σαμπόνις;