Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 40ή φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία «ζευγάρωσε» τις νίκες της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά, επικρατώντας αυτή τη φορά με το εμφατικό 3-0 στη ρεβάνς του «Σαν Μαμές».

Η Άνα, σύζυγος ενός εκ των οπαδών των «ροχιμπλάνκος» που δέχθηκαν επίθεση στο Μπιλμπάο, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για όσα έγιναν.

«Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε… Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα. Ήρθαν για να σκοτώσουν.

Δεκαπέντε φιλάθλοι έμειναν μαζί και κάποιοι άλλοι πήγαν στην πόλη. Μία ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά» ήταν τα λόγια της.