Μάρτυρας κατά του μητροπολίτη Ησαΐα φέρεται να είναι η γυναίκα που φαίνεται σε βίντεο να δέχεται ανελέητα κτυπήματα με ζώνη από μοναχό της Μονής του Οσίου Αββακούμ.
Πληροφορίες του Philenews αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δώσει ή αποστείλει γραπτές καταθέσεις για την υπόθεση που διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου και αφορά σε καταγγελίες των δυο αρχιμανδριτών της Μονής, για βιαιοπραγία εναντίον τους, απειλές και απαγωγή εκ μέρους της Μητρόπολης Ταμασού.
Η γυναίκα αναζητήθηκε χθες από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου για να υπογράψει αυτά που καταθέτει σε σχέση με τον μητροπολίτη Ησαΐα και παράλληλα να της ληφθεί κατάθεση αναφορικά με το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη εντοπισθεί.
Όπως μας αναφέρθηκε από την Αστυνομία, αν η συγκεκριμένη γυναίκα δώσει κατάθεση ή αναφέρει προφορικά στην Αστυνομία ότι δεν έχει παράπονο, τότε οι ανακριτές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σχέση με το βίντεο και τα ενδεχόμενα αδικήματα που προκύπτουν. Είναι δικαίωμά της, μας λέχθηκε, να μην δώσει κατάθεση και να μην προβεί σε καταγγελία. Η Αστυνομία μελετά την ανάρτηση στην οποία προέβη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι «ουδέν μεμπτόν», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν κατά του μητροπολίτη Ταμασού.

Πηγή: Philenews