Τον γνωρίζουμε όλοι. Τον μάθαμε μέσα σε ένα βράδυ. Ο Λιούις Κούμας συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Και μένει να δούμε τι επιλογή θα κάνει, ανάμεσα σε Αγγλία, Ουαλία και Κύπρο!
Είναι μόλις 18 ετών. Προφανώς και πριν από μία εβδομάδα, θα γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα για αυτόν. Δεν τον είχαμε δει άλλωστε, ποτέ να αγωνίζεται. Έπαιζε με τους «νέους» της Λίβερπουλ, διέπρεπε μαζί τους, αλλά η ιστορία, αναφορικά με την ανδρική ομάδα, τελείωνε εκεί.
Πλέον, ο Λιούις Κούμας, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στο «Νησί». Ο λόγος; Διότι ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Σαουθάμπτον, ήταν εξαιρετικός και σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, κάνοντας το 1-0.
Αυτός άνοιξε το σκορ και μάλιστα, με μία «κλασσική» του κίνηση. Πήρε την μπάλα, συνέκλινε και ολοκλήρωσε την φάση με σουτ εκτός περιοχής, επιλέγοντας την αντίθετη γωνία από αυτή που κινείται ο τερματοφύλακας. Κάπως έτσι, ο Κούμας έγινε ο τέταρτος νεότερος που σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους «κόκκινους», αλλά και ο δεύτερος ηλικιακά πιο μικρός, που το κάνει στο FA Cup με τη Λίβερπουλ.
Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, όμως κάποια στιγμή θα κληθεί να επιλέξει την χώρα που θα θελήσει να εκπροσωπήσει. Θα είναι η Αγγλία, στην οποία γεννήθηκε; Θα είναι η Ουαλία, από την οποία προέρχεται ο πατέρας του και με την οποία έχει αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές ομάδες, σε πέντε συνολικά περιπτώσεις;
Ή μήπως θα είναι η Κύπρος; Γιατί ο παππούς του Λιούις Κούμας είναι Έλληνοκύπριος. Συνεπώς, προφανώς είναι ρεαλιστικό και αυτό το σενάριο. Μένει να δούμε τι θα επιλέξει ο 18άχρονος…