Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπό τον Γενικό Γραμματέα του Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη, παρουσία της Αναπληρώτριας Πρόεδρου του ΔΗΚΟΥ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, του Εκπροσώπου Τύπου Θεόδωρου Μανιταρά και του Διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του κόμματος Γιώργου Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία αυτών των συναντήσεων, τονίζοντας πως πάγια θέση του ΔΗΚΟ είναι πως η διατήρηση επαφών και η ανταλλαγή απόψεων με τα ελληνικά κόμματα, ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικών διαφορών, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει σε Κύπρο και Ελλάδα.

Προστίθεται πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενημέρωσε επίσης τον κ. Κουτσούμπα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι επερχόμενες Ευρωεκλογές, με τους ηγέτες των δύο κομμάτων να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο που συνιστά η δημοσκοπική άνοδος της ακροδεξιάς, για Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ