Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά γκολ αλλά λίγες φάσεις η Τζένοα ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από την Μόντσα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο ωστόσο ισοφαρίστηκαν και εν τέλει πήραν τη νίκη με χρυσό γκολ του Μαλντίνι στο τέλος.

Με το δεξί ξεκίνησε την αναμέτρηση η Μόντσα η οποία βρήκε γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου με τον Ματέο Πεσίνα στο 8’. Στο 18’ ο Ντάνι Μότα με εκπληκτικό γυριστό σουτ σκόραρε κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του Ραφαέλ Παλαντίνο. Η Μόντσα ο,τι επίθεση δημιουργούσε μύριζε γκολ. Στο26’ ο Κολπάνι με εξαιρετικό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Μαρτίνεθ. Στο 48ο λεπτό ο Πάμπλο Μάρι παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στην ίδια φάση ελέγχθηκε για χέρι του αμυντικού της Μόντσα και τελικά ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.

Ο Γκούντμουνστον ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ντι Γκρεγκόριο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ισλανδός σκόραρε μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του Τζιλαρντίνο. Στο 65΄ο Ρετέγκι σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ αλλά έστειλε εκτός εστίας την μπάλα. Αυτό που δεν πέτυχε ο Ρετέγκι το έκανε ο Βιτίνια τρία λεπτά αργότερα ο οποίος ισοφάρισε με σουτ εντός περιοχής για το 2-2 των «γενοβέζων». Στο 70ο λεπτό ο Μαλινόφσκι σούταρε εκτός περιοχής ο Ντι Γκρεγκόριο έδιωξε και ο Μπαντέι στην επαναφορά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους. Αφού η Τζένοα δεν πέτυχε την ανατροπή, η Μόντσα πήρε προβάδισμα. Ο Καρμπόνι πάτησε περιοχή σούταρε ο Μαρτίνεζ έδιωξε και στην επαναφορά ο Μαλντίνι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 των φιλοξενούμενων οι οποίοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Στο 90+3’ ο Σπενς έβγαλε την σέντρα και ο Μπάνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στο Ντι Γκρεγκόριο.

Τζένοα: Μαρτίνεθ, Ζαμπέλι, Μπάνι, Βολιάκο (46’ Σπένσε), Βάσκες, Ντε Βίντερ, Μπαντέλι, Στρότμαν (46’ Βιτίνια), Φρέντρουπ (46’ Μαλινόφσκι), Γκούντμουντσον, Μεσίας, Ρετέγκι

Μόντσα: Ντι Γκρεγκόριο, Μπιριντέλι, Μάρι, Καλντιρόλα, Άκπα Άκπρο (75’ Καρμπόνι), Καρμπόνι, Μπόντο, Κολπάνι (63’ Κυριακόπουλος), Πεσίνα, Μότα (75’ Μαλντίνι), Τζούριτς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ