Για ποιο λόγο ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια λίγο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ;
Το παιχνίδι στο «Μεστάγια» είχε επεισοδιακό φινάλε με τον διαιτητή Χεσούς Χιλ Μανθάνο να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να σεντράρει ο Μπραχίμ Ντίαθ, με τον Μπέλιγχαμ να σκοράρει με κεφαλιά για το 3-2!
Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ο αγώνας είχε τελειώσει στο 2-2, ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον σκόρερ να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα για εξύβριση, σε μία πρωτοφανή απόφαση που συζητιέται από το βράδυ του Σαββάτου.
Αναλυτές διαιτησίας στην Ισπανία δίνουν εξήγηση για την απόφαση του Χιλ Μανθάνο και δικαιώνουν την ενέργειά του να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη φάση.
Ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε ξεπεραστεί και ο διαιτητής είχε ξεκαθαρίσει ότι θα άφηνε την εκτέλεση του κόρνερ, που είχαν κερδίσει οι Μαδριλένοι, και κατόπιν το παιχνίδι θα τελείωνε.
Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε παρά το γεγονός ότι ακολούθησε η σέντρα του Ντίαθ, που κατέληξε στο γκολ των φιλοξενούμενων.
«Ο διαιτητής, όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, λέει ότι είναι το τελευταίο και, για μένα, δεν ξέρω γιατί του πήρε τόσα λεπτά να σφυρίξει όταν το είχε ήδη πει. Καταλαβαίνω τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο διαιτητής το είχε πει» δήλωσε σχετικά ο Ούγκο Ντούρο της Βαλένθια.
Με αυτό το σκεπτικό η απόφασή του διαιτητή ήταν σωστή (καθώς η σέντρα ήταν μια δεύτερη φάση), επισημαίνουν οι αναλυτές. Ωστόσο, υπάρχουν και ρεπορτάζ στην Ισπανία που αναφέρουν ότι από την τοπική ΚΕΔ αναφέρουν ότι η ενέργεια του διαιτητή ήταν αδικαιολόγητη…