Ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Άγγλο άσο των Μαδριλένων, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη λήξη του αγώνα και ενώ ο ίδιος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται.

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τιμώρησε τον Μπέλιγχαμ με δύο αγωνιστικές καθώς όπως έγραψε ο Μανθανο στο φύλλο αγώνα «στο 99ο λεπτό, ο παίκτης (5) Μπέλιγχαμ, αποβλήθηκε για τον εξής λόγο: Μετά το τέλος του αγώνα και όντες ακόμα στον αγωνιστικό χώρο, έτρεξε προς το μέρος μου με επιθετική στάση και φώναξε: επαναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις: “είναι ένα γ*** γκολ”».

«Δεν είπα τίποτα προσβλητικό, δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που είπαν οι συμπαίκτες μου και νομίζω ότι μερικές φορές επειδή είμαι νέος θέλουν να με χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα.

Στο τέλος είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου και δεν είμαι περήφανος, αλλά νομίζω ότι δύο παιχνίδια για αυτό είναι λίγο γελοίο Θα αναλάβω την ευθύνη μου και θα στηρίξω την ομάδα από την κερκίδα» είπε σχετικά ο Άγγλος.

Η Ρεάλ θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για να μειώσει την ποινή του. Αν διατηρηθεί η ποινή ο παίκτης θα χάσει το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Θέλτα, αλλά και αυτό με την Οσασούνα στις 16 Μαρτίου στην Παμπλόνα.