Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε το στίγμα της πρώτης συνάντησης του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε για βελτίωση, αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και τεράστιο κίνητρο από πλευράς Δικεφάλου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, οι Θεσσαλονικείς θα βρουν απόψε στο δρόμο τους μία ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο. Μία ομάδα που μπορεί αυτήν την στιγμή να μην έχει μεγάλη ένταση, αλλά είναι οργανωμένη και ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου.

Στο κατάμεστο Maksimir, όπως τουλάχιστον αναμένουν οι Κροάτες, ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα. Να επιβεβαιώσει τρόπον τινά αυτό που είπε και ο Σεργκέι Γιακίροβιτς στην συνέντευξη Τύπου, «δεν είναι τυχαία στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ελλάδα». Και η αλήθεια είναι πως η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αντάμειψε τον ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρό του. Η Ευρώπη είναι μία υπόθεση διαφορετική. Γοητευτική. Προκλητική.

«Όσοι αγωνιστούν θα παίξουν σαν να είναι το τελευταίο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κροατία χωρίς τον Άλι Σαμάτα που ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση. Ως εκ τούτου, το βάρος στην επίθεση πέφτει στον Μπράντον Τόμας που είναι το απόλυτο φαβορί για να βρεθεί στην αρχική σύνθεση.

Από εκεί και πέρα, ελάχιστα είναι μάλλον τα ερωτηματικά στο μυαλό Ρουμάνου τεχνικού και αυτό γιατί λόγω των περιορισμών από την ευρωπαϊκή λίστα (σ.σ. εκτός Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Νάσμπεργκ) αλλά και των τραυματισμών, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Εξάλλου, η τελευταία «πρόβα» κόντρα στην Λαμία, την προηγούμενη Κυριακή, πήγε καλά για τους Θεσσαλονικείς και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συνταγή να βρεθεί ξανά στο χορτάρι. Με μία υποσημείωση. Από την στιγμή που ο Μεϊτέ δεν νοείται να μείνει εκτός, παρουσιάζει ενδιαφέρον η λογική του Λουτσέσκου για τον παρτενέρ του στα χαφ, με τους Στέφαν Σβαμπ και Μαγκομέντ Οζντόεφ να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την ενδεκάδα.

Η τριπλέτα πίσω από τον φορ φαίνεται πως έχει μπερδέψει ακόμη και τον προπονητή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθώς όπως υπογράμμισε: «Ο αντίπαλός μας έχει μια σπουδαία επιθετική γραμμή αφού τόσο ο Τάισον όσο και ο Ζίβκοβιτς μαζί με τον Ντεσπόντοφ -δεν γνωρίζω ποιοι θα παίξουν- είναι πολύ επικίνδυνοι. Αλλά εκεί που θέλω να σταθώ είναι στον Γιάννη (σ.σ. Κωνσταντέλια). Για μένα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο και πρέπει να εστιάσουμε πάνω του. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τους δώσουμε χώρο».

Προφανώς στα μετόπισθεν, τα κουκιά είναι μετρημένα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά το μεγαλύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Τόμας Κεντζιόρα. Όχι τόσο ως προς την χρησιμοποίησή του στο ματς με τους Κροάτες, ως προς τα non stop παιχνίδια που μετράει στα πόδια του το τελευταίο διάστημα. Σαφώς και το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο, και τώρα «καίει» αυτό με την Ντιναμό, αλλά ξεκινούν άμεσα και τα playoffs. Αυτά, όμως, προσεχώς…

Για την ώρα, η νέα ευρωπαϊκή πρόκληση του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Προ ημερών, η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό τον διαιτητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο λόγος για τον Αλιγιάρ Αγκάγιεφ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ζεϊνάλοφ και Αμιράλι, με τον Γερμανό Σάσα Στάγκεμαν στο VAR και βοηθό τον Πασκάλ Μίλερ. Ο Αζέρος ρέφερι είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, αφού έχει διευθύνει παιχνίδια στη Super League, αλλά και ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ έχει σφυρίξει πέντε παιχνίδια ενώ για πρώτη φορά θα συστηθεί στους φίλους της Ντιναμό.