Η Δόξα Παλιομετόχου πανηγύρισε την άνοδο στην γ’ κατηγορία και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Πλατή.
Ο κόουτς ανέλυσε την πορεία της ομάδας, αναφέρθηκε στο…τρελό σερί που διατηρούσαν και μίλησε για το πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ θέτοντας και δικές του εισηγήσεις για την κατηγορία.

Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της ανόδου και θα βρίσκεται του χρόνου στην γ’ κατηγορία. Ποια τα συναισθήματα σου;
«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να βοηθάς μία ομάδα και μία κοινότητα μετά από 23 χρόνια να κάνει αυτό το βήμα. Είχα πάει πέρσι τον Ιανουάριο για να σωθεί η ομάδα και μετά όταν τα καταφέραμε είχαμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε μία αξιόλογη ομάδα και πορεία αλλά δεν περιμέναμε τόσο πετυχημένη την σεζόν. Είμαι ευχαριστημένος γιατί δέσαμε την εμπειρία με τους νεαρούς και κάναμε ένα ωραίο σύνολο και για αυτό ήρθε η άνοδος. Το δ.σ ήταν από την αρχή δίπλα μας και μας βοήθησε για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Με την ομάδα να είναι στο +10 και να μένουν 4 αγωνιστικές πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η κατάκτηση του τίτλου;
«Εάν παραμείνουμε σοβαροί και πειθαρχημένοι στον στόχο του πρωταθλήματος θεωρώ ότι θα το κατακτήσουμε εύκολα δύσκολα. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια προς τις υπόλοιπες ομάδες όμως πιστεύω είναι 100% στα δικά μας πόδια η κατάκτηση του τίτλου».

Πιστεύεις ότι το σερί νικών που είχε η ομάδα είναι αυτό που της έδωσε το έναυσμα για αυτή την πορεία;
«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν τα οποία βοήθησαν να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών και να πιστέψουν ότι μπορούν για μεγάλα πράγματα. Ήταν σίγουρα και θετικό το ότι νικήσαμε τα τρία πρώτα ματς με ομάδες φαβορί για την άνοδο και μας βοήθησε. Δεν δεχόμασταν γκολ και βάλαμε τον πήχη ψηλά. Ακόμα μία επιτυχία είναι ότι χθες, την 26η αγωνιστική, δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στην έδρα μας και αυτό είναι επίσης μεγάλη επιτυχία».

Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα στην Επίλεκτη ΣΤΟΚ, είναι ανταγωνιστικό ή ακόμα χρήζει βελτίωσης;
«Βελτίωση πάντοτε πρέπει να υπάρχει για να γίνεται καλύτερο αλλά εάν κοιτάξεις την βαθμολογία εάν εξαιρέσεις εμάς οι υπόλοιπες θέσεις για την άνοδο μπορούν να αποκτούν μέχρι το τέλος το ίδιο και η διαβάθμιση. Το επίπεδο των ομάδων είναι αρκετά καλό και είδα πολλούς ποιοτικούς παίκτες να έρχονται στην κατηγορία. Παράλληλα, έχω μία εισήγηση να κάνω. Το πρωτάθλημα αυτό πρέπει να τύχει περισσότερης προβολής έτσι ώστε ταλέντα από άλλες ομάδες που φεύγουν από τις ακαδημίες την Κ-19 να παίρνουν αγωνιστικά λεπτά για να μπορέσουν να αγωνιστούν πιο ψηλά».

Καταληκτικό σχόλιο για το δ.σ της Δόξας Παλιομετόχου:
«Το διοικητικό συμβούλιου έτρεξε και τρέχει ακόμα στις υποχρεώσεις του για να τελειώσει η σεζόν. Το κατόρθωμα αυτό είναι το καλύτερο επιστέγασμα όλων των προσπαθειών και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ:

Σόλωνας Κύπρου