Καλά κρατεί ο απόηχος του σκανδάλου που εκτυλίχθηκε στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, με το ΑΚΕΛ να επανέρχεται και να στρέφει τα πυρά κατά της Κυβέρνησης, αλλά και εναντίον του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ.

«Η προφανής πολιτική σκοπιμότητα που υπάρχει εδώ είναι η απροθυμία κυβέρνησης-ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ να συγκρουστούν με όσους έστησαν «οίκους εμπορίου» πάνω στα θρησκευτικά αισθήματα του κόσμου. Φαρισαϊσμός είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει όσους αντί να εξοργίζονται από την οικονομική εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης, επιτίθενται σε όσους ζητούμε διαλεύκανση και κάθαρση, πάταξη αυτών των κυκλωμάτων, προστασία των πολιτών από την εξαπάτηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση του ΔΗΣΥ

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Ονούφριος Κουλλάς απάντησε στο ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι, «όταν όλοι απαιτούν την πλήρη διερεύνηση των συμβάντων στη μονή Αββακούμ, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Εκκλησίας, το ΑΚΕΛ… βλέπει απροθυμία όλων πλην του ιδίου»..
Εκείνο που είναι προφανές και έκδηλο, τονίζει, «από την εμμονική στάση του ΑΚΕΛ για πολιτικοποίηση του θέματος, είναι η απεγνωσμένη προσπάθειά του για κομματική εκμετάλλευση του σκανδάλου και για στοχοποίηση της Εκκλησίας, πατώντας βάναυσα στα αισθήματα πικρίας των πιστών».