Ο Χάρι Κέιν έχει βρει… 14 τρόπους να «πληγώσει» την Άρσεναλ. Ο Άγγλος επιθετικός είναι ο παράγοντας που ενδέχεται να κρίνει τη μοίρα της συνάντησης Μπάγερν ΜονάχουΆρσεναλ για την φάση των «8» του Champions League!

Στον απόηχο της χθεσινής κλήρωσης των διοργανώσεων της UEFA, η κληρωτίδα έβγαλε ορισμένες ενδιαφέρουσες διασταυρώσεις. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και το Άρσεναλ – Μπάγερν για τη φάση των «8» του Champions League. Οι «Κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Βαυαρούς του Τόμας Τούχελ, εκεί όπου έχει βρει «ασφαλές καταφύγιο», ένας γνώριμος από τα παλιά με βεβαρημένο ιστορικό στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Ο λόγος για τον Χάρι Κέιν. O 30χρονος Άγγλος στράικερ γνωρίζει την Άρσεναλ σαν την «παλάμη» του χεριού του. Ξεπήδησε από τις ακαδημίες της το 2002 αλλά δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν. Ήταν η Τότεναμ του Λίβι η ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να το κάνει.

Πρώτα τον «έκλεψε» από τους μισητούς συμπολίτες. Στη συνέχεια απλώς τον πίστεψε και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Για δέκα χρόνια το όνομα του Χάρι Κέιν συνδέθηκε τόσο έντονα με την Τότεναμ, όσο κανένα άλλο στο παρελθόν και δικαίως. Ο Άγγλος έκανε τα πάντα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Αυτό του έμεινε απωθημένο.

Τον Αύγουστο του 2023, εμφανίστηκε η Μπάγερν, η οποία τον αγόρασε, καθώς στο πρόσωπό του είδε τον άνθρωπο πάνω στον οποίο θα χτίσει τη νέα αυτοκρατορία, με μεγάλο φυσικά στόχο την κατάκτηση του Champions League. Του υποσχέθηκε τίτλους και τον έπεισε να γίνει κάτοικος Μονάχου.

Μπορεί σε αυτή τη πρώτη χρονιά, τα πράγματα να μην εξελίσσονται όπως θα τα περίμεναν στο εσωτερικό της Γερμανίας, με την Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο να έχει «τερματίσει» τον ανταγωνισμό και να οδεύει ολοταχώς για το νταμπλ, ωστόσο η κατάσταση στην Ευρώπη είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία.

Παρόλα αυτά, ο Άγγλος κάνει «πραγματάκια» τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των Βαυαρών, έχοντας προλάβει ήδη να σημειώσει 36 γκολ σε 34 παιχνίδια. Στο διάστημα αυτό έχει προσφέρει και 11 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Αυτή τη στιγμή, είναι πρώτος σκόρερ της Bundesliga, με 30 γκολ σε 25 παιχνίδια και καταδιώκει ιστορικά ρεκόρ που κρατούν από τις εποχές των Γκερντ Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η κλήρωση της Μπάγερν με την Άρσεναλ «βάζει στην πρίζα» τον Κέιν, καθώς όποτε βλέπει απέναντί του τα λάβαρα της πρώην ομάδας του, «οργιάζει». Και αυτό διότι σε 19 συναντήσεις με τους «Κανονιέρηδες» ο Κέιν έχει βρει το δρόμο προς τα δίκτυα 14 φορές. Οι επτά εκ των οποίων είναι με πέναλτι. Λεπτομέρεια, καθότι σημασία έχει το αποτέλεσμα!

Το πρόβλημα για την Άρσεναλ είναι πως στα παιχνίδια που ο Κέιν σκοράρει, συνήθως δεν κερδίζει. Ακόμη συνηθέστερα κυρίως τα χάνει. Σε αυτά τα δώδεκα παιχνίδια στα οποία ο Άγγλος έχει βρει δίχτυα, ο απολογισμός για την Τότεναμ είναι πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες!

Το δίχως άλλο εάν η Άρσεναλ επιθυμεί να πάρει κάτι από το ζευγάρωμα με τους Βαυαρούς, θα πρέπει να προσέξει πως θα κρατήσει τον «κακό της δαίμονα» σε ικανή… απόσταση από την εστία του Ραγιά!

Ο Κέιν από την δική του πλευρά, είναι αποφασισμένος να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια της ομάδας του για επίτευξη ίσως του κορυφαίου διακηρυγμένου στόχου της Μπάγερν από την ημέρα που ο Άγγλος πάτησε για πρώτη φορά το γρασίδι της Αλιάνζ Αρίνα.