Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξετάσεις των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, αναφορικά με την κινηματογραφική ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πρώην εστιατόριο στη Λεμεσό. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι μαρτυρίες των παρευρισκομένων.
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες προς τους ανακριτές της ειδικής ομάδας που συστάθηκε.
«Έχουν γίνει εξετάσεις στη σκηνή από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια που θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ευελπιστώντας ότι θα εντοπίσουμε οποιαδήποτε μαρτυρία που θα καταδεικνύει τους δράστες.»
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δράστες γνώριζαν για τη συγκεκριμένη ιδιωτική συνάντηση, κάτι που λαμβάνεται υπόψιν στη διερεύνηση της υπόθεσης.
«Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή, εφόσον δεν έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έχουμε στα χέρια μας ότι οι δράστες μιλούσαν ρωσικά.»
Αναφορικά με τον λόγο για τον οποίον βρίσκονταν οι προσκεκλημένοι στο υποστατικό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της  Αστυνομίας είπε ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν για πάρτι, υπάρχουν και οι αναφορές ότι διεξαγόταν τζόγος, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί.
«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους εγκλήματος με αυτή τη βιαιότητα και τον τρόπου που έχει γίνει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα.»
Υπενθυμίζεται ότι η γκανγκστερική ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης όταν, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε υποστατικό που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, ζητώντας από τους τριάντα παρευρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα. Εν συνεχεία τους έδεσαν τα χέρια και τους λήστεψαν, αποσπώντας ακριβά προσωπικά αντικείμενα. Οι τέσσερις τράπηκαν ακολούθως σε φυγή.

Πηγή: Alphanews.live