Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο στη μονή Αββακούμ με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να αρνείται ότι χτυπήθηκε σε κατάθεση της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ευάλωτων Προσώπων η γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο κλειστού κυκλώματος να δέχεται βίαια χτυπήματα με ζώνη από τον ένα εκ των δύο κατηγορούμενων μοναχών υποστηρίζοντας ότι το βίντεο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην κατάθεση της ρίχνει μέρος της ευθύνης για τον συμβάν στον εαυτό της.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι των δύο μοναχών σε νέα ανακοίνωση τους καταγγέλουν πως οι αστυνομικοί πίεζαν την γυναίκα να καταθέσει εναντίον του Αρχιμανδρίτη που φαίνεται να την χτυπά στο βίντεο, πάρα το γεγονός ότι η ίδια επέμενε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αποδεχόμενη ωστόσο τον διαπληκτισμό. «Από την επόμενη μέρα τον έχω συγχωρήσει πλήρως και δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη του. Επίσης, μου έχει απολογηθεί για την συμπεριφορά του και αυτός με έχει συγχωρήσει για την δική μου συμπεριφορά. Το βίντεο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν το αναγνωρίζω», ανέφερε η Ελένη Ρούσσου στην κατάθεση της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν η μόνη που βρέθηκε για κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ευαλωτων Προσώπων. Ενώπιον των αρχών για το επίμαχο βίντεο κατέθεσαν ο Ηγούμενος της Μονής και άλλοι δύο Αρχιμανδρίτες που παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 3 επανέλαβαν τα όσα ισχυρίστηκε η Ελένη Ρούσσου. Ο Αρχιμαδρίτης που παρουσιάζεται στο βίντεο κλειστού κυκλώματος ως θύτης δεν παρουσιάστηκε ποτέ ενώπιον των αρχών. Την ίδια ώρα οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση ρίχνοντας τα πυρά τους – αυτή τη φορά – στην Αστυνομία.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας εχει ήδη εμπλακεί η υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για την ανάλυση των βίντεο αλλά και για την διερεύνυση συγκεκριμένων αναφορών σε καταθέσεις, ενώ επιζήμια όπως είπε μπορεί να αποδειχθεί η δημοσιοποίηση βίντεο που αποτελούν μαρτυρίες.

Καταθέτουν την ερχόμενη βδομάδα

Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι δύο αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος δεν έχουν προσέλθει στο ΤΑΕ Αρχηγείου για να προβούν σε κατάθεση. Όπως αναφέρει ο «Φ» αυτό αναμένεται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ νέο αποκαλυπτικό βίντεο, που δείχνει μια γυναίκα μαζί με ένα μοναχό, να μεταφέρουν μεγάλο μαύρο αντικείμενο προς την έξοδο της μονής, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα που αναπαράγεται στον ιστότοπο του Sigmalive με το ρεπορτάζ να ανήκει στη συναδέλφο Έλενα Λουκά.

Το βίντεο λήφθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου, 12 ημέρες, πριν ξεσπάσουν οι αποκαλύψεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λόγω του ότι οι πράξεις τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, στόχευαν στη διαφύλαξη του χρηματοκιβωτίου.

Δεν θα αφήσουμε τίποτε χωρίς να διερευνηθεί λέει ο πρόεδρος

Δεν θα αφήσουμε τίποτε χωρίς να διερευνηθεί τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Κληθείς σε δηλώσεις του την Παρασκευή, στο περιθώριο εκδήλωσης για τις γυναίκες – σύμβολα της Κύπρου που διοργάνωσε το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας και ο Δήμος Στροβόλου στη Λευκωσία, να σχολιάσει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ όπου αναφέρεται ότι το σκάνδαλο στην Μονή του Οσίου Αββακούμ εκθέτει την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος είπε ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν εκθέτει την Κυβέρνηση.

“Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω το ΑΚΕΛ – είμαστε και σε μια προεκλογική εκστρατεία και είμαι σίγουρος ότι θα ακούμε καθημερινά τέτοιου είδους δηλώσεις – όχι μόνο το ΑΚΕΛ, το σύνολο του κυπριακού λαού, και θέλω να είμαι κατηγορηματικός, από πλευράς πολιτείας θα γίνουν όλα όσα πρέπει, έτσι ώστε εφόσον υπάρχει υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και εάν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ελπίζω, χωρίς να παρεμβαίνω στην δικαστική εξουσία, να τρέξουν και εκεί γρήγορα τα πράγματα”, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Οι οδηγίες, πρόσθεσε, είναι σαφείς. Πρόσθεσε ότι είναι “σε επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για διάφορους ισχυρισμούς σε σχέση με ευθύνες της Αστυνομίας. Όλα θα προχωρήσουν, δεν υπάρχει – και είναι μια δημόσια υπόσχεσή μου προς τον κυπριακό λαό- τίποτα μα τίποτα, δεν θα το αφήσουμε να μην διερευνηθεί”, κατέληξε.

omegalive